Hockeyförbundet prioriterar hockeyettankonflikten, men beslut om matcherna dröjer. Arkivbild.
Hockeyförbundet prioriterar hockeyettankonflikten, men beslut om matcherna dröjer. Arkivbild. Bild: Andreas Hillergren/TT

Beslut om hockeyettanmatcher dröjer

Tre hockeyettanmatcher har hittills ställts in på grund av konflikten, och Kalix säger att man inte tänker åka till Boden i kväll. Men Svenska ishockeyförbundets beslut om matcherna dröjer.
– Vi jobbar skyndsamt i de här fallen, säger tävlingsnämndens ordförande Jonas Sandberg.

ANNONS

Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson manade vid tisdagens möte hockeyförbundet att lösa det akuta läget och få i gång matcherna i de norra och södra division 1-serierna.

Där vägrar lagen att åka till bortamatcher i Boden respektive Karlskrona eftersom de lagen har valt att stå utanför det centrala avtalet då de själva vill ha rättigheterna till tv-sändningarna. De anser sig tjäna mer pengar själva än vad det centrala avtalet ger.

Hittills har Örnsköldsvik vägrat att spela i Boden och Mörrum och Vimmerby ställde in bortaresan till Karlskrona. Och serieledaren i norra hockeyettan, Kalix, har meddelat att man inte tänker spela i Boden i kväll.

ANNONS

Ishockeyförbundet har startat utredningar av varje match som inte spelats och lagen som vägrat spela kan dömas som förlorare med 0–5, men även andra bestraffningar kan förekomma, som uteslutning ur serien.

– Man håller på att sammanställa underlag från yttrande från berörda klubbar med mera och när det är klart läggs de på tävlingsnämndens bord, säger Sandberg, som inte kan säga när det kan tänkas komma beslut i frågan.

– Vi jobbar så skyndsamt som det bara går, det är ingen som mår bra av det här. Men hellre att det blir rätt än felbeslut.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS