Bergs nya roll efter Zlatans sorti i landslaget

Marcus Berg spelar inte längre andrafiol bakom Zlatan Ibrahimovic. Nu är det han som ska göra målen för Sverige.
– Det är en annan taktik nu än då, säger Marcus Berg.

ANNONS
|

För två år sedan under EM i Frankrike var det Zlatan Ibrahimovic som var den givne anfallaren och Marcus Berg och John Guidetti fick turas om att agera lekkamrat till honom.

Nu två år senare är det Marcus Berg som är den givne anfallaren och Zlatan Ibrahimovic har tackat för sig i det svenska landslaget.

Det stoppar dock inte honom från att hela tiden vara med kring det svenska landslaget. Efter matchen mot Sydkorea dröjde det inte länge innan Marcus Berg fick en fråga om Zlatan Ibrahimovic.

Är det lättare för dig att spela nu utan Zlatan?

– Det är den bästa vi har haft och jag har all respekt för honom. Han gav mig många av mina assist men det är ett annat spel nu och vi har elva spelare som tar ansvar i försvaret vilket vi inte hade då. Då var det en annan taktik med att spara honom lite till offensiven. Men om jag pratar för mig själv så ger det här mig mer energi, säger Berg.

ANNONS

LÄS MER:Lång intervju med Gustav Svensson om löftet till Blåvitt och VM-resan

Du har sett att han är i Ryssland?

– Ja!

– Det är mycket show kring honom och jag skrattar åt det. Han verkar glad och han vet vad han gör.

Hur ser du på din roll nu?

– Min roll är att jag och Ola jobbar tätt ihop defensivt för att stänga ytorna för deras sittande mittfältare och spela utanför oss för att på så sätt underlätta för våra mittfältare. Sen offensivt så går jag mer i djupled och mer på mål men mer kan jag inte säga för då avslöjar jag ju mina hemligheter ...

LÄS MER:Karriären startade på allvar i Göteborg – nu lever "Ludde" drömmen

ANNONS