Berg till final i klubblags-VM – kan ställas mot Real Madrid

Marcus Berg, 32, slog till igen för sitt Al Ain i semifinalen mot argentinska River Plate. Nu vankas final i klubblags-VM för svensken. Där Al Ain kan ställas mot Real Madrid.

ANNONS
|

Han kvitterade till 3–3 och tog mötet mellan Al Ain och Team Wellington till straffar i klubblags-VM. Väl där var Al Ain kyligare och tog sig till semifinal där argentinska storklubben, River Plate stod för motståndet.

Ett River Plate som på vägen fram till det mötet slog ut sina största rivaler Boca Juniors. Ett möte som blev uppskjutet efter att supportrar till River Plate attackerat Boca Juniors spelarbuss.

Matchen mellan Al Ain och River Plate, skulle även den avgöras efter straffar.

Marcus Berg gav sitt Al Ain ledningen med 1–0 innan Rafael Santos Borre både kvitterade och gav River Plate ledningen. Men Caio skulle kvittera för Al Ain och ta matchen till straffar.

ANNONS

Final väntar

Det blev ingen straff för Marcus Berg som då var utbytt. Men det gjorde inget för Al Ain som satte sina fem straffar medan Enzo Perez blev olycksfågeln för River Plate när han missade lagets femte straff.

Nu väntar final i klubblags-VM för Al Ain och Marcus Berg. Då ställs laget mot segraren i mötet mellan Kashima och Real Madrid.

– Det är en stor turnering här. Det är nog ingen turnering som skapar stora rubriker i Sverige och jag hade inte heller förstått hur stor det var innan. Det påminner om VM i arrangemanget eftersom Fifa håller i allt, sa Marcus Berg till Aftonbladet nyligen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS