Bild: Bildbyrån
Bild: Bildbyrån

Bekräftat: Rehn lämnar GFC

Fyra säsonger får räcka. 2018 tränar Stefan Rehn, 51, inte Göteborg FC. – Det är dags för en ny röst, säger han.

ANNONS
|

Stefan Rehn klev in som tränare i Göteborg FC inför säsongen 2014. Han ersatte Torbjörn Nilsson och bar på en meritlista innehållande tränaruppdrag i Djurgården, IFK Göteborg och Jitex.

I september i fjol förlängde han sitt kontrakt över 2017 med option på ytterligare två år.

Under onsdagen meddelade klubben att den optionen inte kommer utnyttjas utan att Rehn lämnar tränaruppdraget efter säsongen. Hans sista match blir mot Örebro på söndag.

– Det här har växt fram mellan oss och Stefan. Det känns som rätt läge nu. Eventuellt kommer Stefan jobba kvar i en annan roll, men där är vi inte än, säger sportchef Lasse Svensson.

ANNONS

En orsak till beslutet är klubbens svaga resultat under årets säsong. Laget låg länge farligt till i bottenträsket och det krävdes en mäktig slutspurt för att säkra kontraktet.

– Det är klart att det har varit tufft i år och att vi hade hoppats på en högre placering. Jag tycker att saker och ting börjar falla på plats, men det är kanske dags att de får in en ny röst, säger Rehn själv.

Vilket som blir hans nästa äventyr är ännu skrivet i stjärnorna.

– Jag har pratat med lite folk, men skjutit det här framför mig. Mitt ansvar var att rädda säsongen, så jag har legat väldigt lågt. Dels med GFC, dels med de andra.

Är du sugen på att fortsätta vara huvudtränare?

– Jag gillar fotbollen så det är inget jag har lagt ner på något sätt. Det är inte så att jag lägger ner tränarjobbet bara för motgångarna i år.

Men det kan också bli så att du tar en annan roll i GFC?

– Det är inget som är klart. Vi pratar om någon slags roll kanske, men vi har inte diskuterat så mycket. Vi försöker utveckla klubben och alla roller är inte satta.

Ett annat frågetecken är vem som ska ta över stafettpinnen efter Rehn. GFC har inlett en rekryteringsprocess, men ännu inte nått fram till något konkret.

ANNONS

– Vi har precis börjat och det får ta sin tid. Men vi har pratat med några kandidater, säger Lasse Svensson.

Hur ser du på era år tillsammans med Rehn?

– Stefan är en fantastisk människa som har utvecklat laget. Han har bidragit med oerhört mycket.

Rehn själv:

– Jag är nästan lite stolt. Fyra år i Djurgården, fem i Blåvitt och fyra i GFC. Det är inte så vanligt att man stannar så länge. Det har varit en rolig tid och fantastiska tjejer att jobba med. Första säsongen tycker jag var godkänd, vi blev trea då. Sedan ett sämre år med en sjätteplats, ett bra år med en femteplats och så i år då... 2017 är vi besvikna över.

ANNONS