Fernando Alonso gör comeback i Formel 1. Arkivbild.
Fernando Alonso gör comeback i Formel 1. Arkivbild. Bild: Michael Conroy

Bekräftat: Alonso gör comeback

Fernando Alonso gör F1-comeback. 38-åringen kommer från och med 2021 att köra för sitt förra stall Renault.
– Nu blickar jag framåt, säger spanjoren.

ANNONS

Nu är det bekräftat att den dubbla världsmästaren Fernando Alonso gör F1-comeback och att det blir i Renault, stallet han tog sina titlar med 2005 och 2006.

"Renault är min familj. Med dem har jag mina bästa formel 1-minnen med mina världsmästerskapssegrar. Men nu blickar jag framåt", säger Alonso i ett uttalande på F1:s hemsida.

Den 38-årige spanjoren övertar Daniel Ricciardos plats hos Renault och blir stallkamrat med Esteban Ocon. Australiern Ricciardo ska nästa år köra för McLaren.

"Det är med stor stolthet och stora känslor som jag återvänder till teamet som gav mig chansen i början av min karriär och som nu ger mig chansen att återvända till den högsta nivån", säger Alonso.

ANNONS

Efter 17 år på toppnivå körde Alonso sitt senaste F1-lopp i Abu Dhabi 2018 (då för McLaren), innan han gav sig av i jakten på andra stora titlar i bilsportsvärlden. Efter att ha vunnit både Monacos F1-lopp och 24-timmarsloppet Le Mans saknar han "bara" en seger i Indy 500 för att fullfölja motorsportens "Triple Crown", något som brittiske legendaren Graham Hill är ensam om att ha lyckats med hittills.

Alonsos övergång till Renault gör att ännu en dörr stängs för fyrfaldige världsmästaren Sebastian Vettel som just nu har en osäker framtid efter att Ferrari meddelat att tysken lämnar deras stall vid årsskiftet och ersätts med spanjoren Carlos Sainz.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS