Baryard Johnsson gillar pressen

Pressen är hög och förväntningarna på det svenska hopplaget är höga. Men det är inget som skrämmer rutinerade Malin Baryard Johnsson. Tvärtom. Hon gillar det.

ANNONS
|

Det svenska hopplaget går in i hetluften i dag när den inledande tidshoppningen rids. De svenska ryttarna har ridit i samma inbördes ordning varje gång de har ridit tillsammans i den här konstellationen i år. Först Henrik von Eckermann, sedan Malin Baryard Johnsson, följd av Douglas Lindelöw och Peder Fredricson.

– Henrik har sagt att han inte har något emot att rida tidigt och jag gillar det också, säger Malin Baryard Johnsson.

Anledningen är framförallt att hon inte uppskattar att "hänga runt och vänta", som hon uttrycker det.

– Jag gillar när det händer saker hela tiden, väntan är inte min grej. Det är skönare att titta på lagkompisarna när jag har ridit själv. Innan är det svårt att fokusera på dem. Har man gjort sin egen grej kan man titta på de andra på ett helt annat sätt, säger hon.

ANNONS

Dagens tidshoppning kommer att handla om taktik. Det gäller att inte rida för långsamt, men inte heller dra på sig fel, eftersom de omräknas till tid. Exakt hur det svenska laget tänker lägga upp ridning kommer att bli tydlig när banan är klar.

– Bygger han en lättare, låg bana så kommer det att gå väldigt, väldigt fort. Bygger han en stor, teknisk, kanske det lönar sig att inte rida riktigt lika fort. Jag tror att vi allihop hellre ser en lite större bana, än en lite för låg. Jag gör det iallafall, hellre det än att behöva rida alldeles för fort, säger Malin Baryard Johnsson.

"Jag njuter absolut"

Fördelen för ryttarna som startar som tvåa och senare i laget är att de kan kolla hur ryttarna innan har ridit och anpassa taktiken.

– Henrik har den tuffaste uppgiften av oss eftersom han går ut först. Förhoppningsvis har det varit någon av de bättre inne, så man har kunnat se. Det är alltid svårt att veta hur fort det här kommer att gå, säger Malin Baryard Johnsson.

Samtidigt är pressen på hemmalaget enorm. Ryttarna kommer till Göteborg med ett bra facit i ryggen och en kommande final i Nation Cup.

– Jag njuter absolut. Det är fokuserande att vara på hemmaplan, och det kommer att krävas ännu mer fokus än vanligt. Mer press än vi kommer att ha den här veckan kommer vi nog inte att ha upplevt så många gånger, säger hon.

ANNONS

– Men jag tror att det är positivt för det här gänget. För mig är det det, känns det som.

ANNONS