Barngolfen lämnar Hills golfklubb

Barngolfen och Hills Sport & Golf Club har länge gått hand i hand – men inför nästa år byter välgörenhetsgolfen bana. – Vi är jätteglada över att få med oss Kungsbacka Golfklubb till nästa år, Jenny Jernberg, insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.

ANNONS
|

Sedan 2006 har Barngolfen spelats, detta till förmån för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Under elva års tid har kändisar och proffs spelat golf för att samla in pengar till barn, unga och familjer som kämpar med olika sjukdomar.

Tävlingen, som är Sveriges största inom välgörenhet, har sedan starten varit starkt förknippad med Hills Sport & Golf Club. Men inför 2018 har man nu valt att byta bana till Kungsbacka Golfklubb.

– Det är av dubbla anledningar. Dels kände vi att det var läge att öppna upp och göra tillgängligt för fler banor. Samtidigt så jobbar Hills med Nordea Master, vilket gör att de kommer lägga en hel del kraft och energi där. Då hade det ju inte varit bra för Barngolfen att komma i skymundan.

ANNONS

"Har haft ett bra samarbete"

Jenny Jernberg vill dock poängtera att det inte är någon som helst osämja med Hills som föranlett det hela.

– Men det är inte så att vi har brutit med Hills, tvärtom är det något vi kommit fram till gemensamt med Mats Sterner, vd för Hills, säger Jenny Jernberg från insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.

Hon fortsätter:

– Vi är jätteglada över att få med oss Kungsbacka Golfklubb till nästa år, de var ju med som en av kvalbanorna förra året. Så vi har haft ett bra samarbete med dem tidigare.

"Ett hedersuppdrag"

Kungsbacka Golfklubb tar, med glädje över stafettpinnen inför nästa års Barngolf. Detta då man, 2016 arrangerade en liknande tävling till förmån för Drottning Silvias stiftelse World Childhood Foundation.

– Vi är oerhört stolta över att ha fått förtroendet att genomföra Barngolfen. Att nu få chansen att återigen arrangera ett liknande event känns som ett hedersuppdrag som vi ser fram emot, säger Bengt Magnusson på Kungsbacka Golfklubb i ett pressmeddelande.

Dock har man inte flyttat välgörenhetstävlingen permanent, år 2020 väntas man vara tillbaka på Hills Sport & Golf Club.

– Ja, det är iallafall planen som är, säger Jenny Jernberg.

Tävlingsdatum nästa gång kommer att vara måndagen den 18 juni 2018.

ANNONS
ANNONS