Barn skadades i allsvensk läktarbrand

Det allsvenska mötet mellan IF Elfsborg och AIK fick avbrytas på söndagen efter en kraftig rökutveckling på bortaläktaren. – Det är kraftig rök, det ser inte ut att vara pyroteknik. Det ska vara eld som tagit fatt i flaggor och pappersrullar, säger CMore:s kommentator på plats. Sex personer, varav tre barn skadades i samband med incidenten, uppger polisen.

ANNONS
|

Den allsvenska matchen mellan IF Elfsborg och AIK fickavbrytas efter en kraftig brand påAIK-klackens läktare i början av andra halvlek där fem personer skadades.

– Det är kraftig rök, det ser inte ut att vara pyroteknik-rök. Det ska vara eld som tagit fatt i flaggor och pappersullar, säger C Mores kommentator Mats Larssonoch fortsätter:

– Det här är scener vi inte vill se, det kan ju vara fara för människors liv.

Lindriga brännskador

Enligt SOS Alarm behandlades flera person för brännskador efter branden.Polisen tror dock inte att det ska handla om några allvarliga skador.

– Det handlar om lindriga brännskador, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

ANNONS

Efter ett avbrott på omkring 20 minuter kunde den anda halvleken återupptas.

"Kunde inte garantera säkerhet"

– Vi kunde inte garantera säkerheten, men ville få i gång matchen så fort som möjligt – och det kundevi få, säger matchdelegaten Ola Andertoft till C More.

I samband med händelsen har en förundersökning inletts gällande misshandel, framkallande av fara för annan och brott mot ordningslagen upprättats. Ingen har i nuläget gripits.

– Inga är frihetsberövade än så länge. Vi ska försöka identifiera i efterhand, men just nu är det oklart, säger Carlbom.

Barn bland de skadade

Påmåndagen meddelades att tre av de sex skadade personerna var barn,nämligen en 10-åring och två 13-åringar.

Skadorna uppges vara lindriga.

ANNONS