Barcelona-stjärnorna accepterar lönesänkningen – efter påtryckningar

Spelarna för Barcelonas handbollslag, basket, futsal och inlinehockey hade gått ner i lön med 70 procent – medan stjärnorna i fotbollslaget länge vägrade men accepterade till slut lönesänkningen.

ANNONS
|

Coronavirusets spridning över världen har givetvis påverkat sportens värld.

Tävling efter tävling, liga efter liga har antingen flyttats fram eller ställts in helt på grund av viruset. Dessutom har den ekonomiska kris drabbat många klubbar som inte längre har några intäkter från publik blivit kännbar.

Även för stora klubbar.

LÄS MER: Barcelonastjärnorna vägrar gå ner i lön

I Barcelona har spelarna i klubbens handboll, basket, futsal och inlinehockeylag alla gått med på att gå ner 70 procent i lön under krisen.

– Jag tycker, personligen, att du inte kan göra något annat än att stötta klubben och hjälpa till på alla sätt du kan för att tillsammans ta sig igenom så här svåra tider, säger handbollskapten Victor Tomas, enligt Marca.

ANNONS

Fotbollsstjärnorna ville inte gå ner i lön

Men det är inte alla i klubben som gillar att gå ner i lön.

LÄS MER: Premier League-klubbar kan bryta spelarkontrakt – efter coronakaoset

För enligt Marca har fotbollsstjärnorna fortfarande inte accepterat klubbens förslag. De bäst betalda spelarna i handbollslaget med årsinkomster på fem miljoner per säsong accepterade lönesänkningen direkt.

Men för Lionel Messi och de andra som tjänar betydligt mer än så har förhandlingarna med klubben dragit ut på tiden.

Enligt Marca fortsätter spelarna i fotbollslaget att förhandla med klubben men de förhandlingarna ska enligt tidningen inte gå särskilt bra.

Spelarrådet i Barcelonas fotbollslag består av Leo Messi, Sergio Busqutes, Sergi Roberto och Gerard Piqué och fotbollslaget ska tidigare ha fått erbjudandet om att "bara" gå ner i lön med 50 procent.

Senare under måndagen ändrade sig dock spelarna i Barcelonas fotbollslag och meddelade att de accepterar en lönesänkning med 70 procent.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS