Barcelona spelade inför tomma läktare

Matchen mellan FC Barcelona och Las Palmas på Camp Nou spelades inför tomma på grund av det politiska läget i Katalonien.

ANNONS
|

Bakgrunden är den oroliga situationen i Katalonien på grund av den folkomröstning för självständighet som ägt rum under dagen. Enligt katalanska myndigheter har över 300 människor skadats i regionen efter att kravallpolis bland annat avfyrat ett slags gummikulor mot demonstranter utanför en vallokal i Barcelona.

Enligt spanska myndigheter strider folkomröstningen mot landets konstitution och skulle därmed vara olaglig.

Sedan tidigare stod det klart att all lokal fotboll i Katalonien är inställd under dagen på grund av det politiska läget.

Representanter för FC Barcelona har efter oroligheterna enligt medieuppgifter velat ställa in ligamatchen av säkerhetsskäl.

Det spanska ligaförbundet insisterade på att matchen skulle spelas trots att röster höjdes för att den skulle ställas in helt. Lösningen blev att spela inför tomma läktare.

ANNONS

Spansk flagga hos bortalaget

Redan på förhand pratades det om att söndagens match skulle få en politisk laddning. Något som förstärktes av det faktum att gästerna Las Palmas valt att addera en spansk flagga på sina dräkter för att stötta kampen för ett enat Spanien.

Barcelonaförsvararen Gerard Piqué, en av de främsta förespråkarna för ett självständigt Katalonien, har i ett uttalande kallat söndagens incidenter för "skamliga".

Matchen då? Den slutade 3-0 till Barcelona efter två mål Lionel Messi. Barca befäster därmed sin position i toppen av La Liga, fem poäng före Sevilla på andra plats.

Helt tomt var det inte på folk trots allt. En planstormare fick eskorteras av planen efter att han sprungit in under matchen.

ANNONS