Ansu Fati. Arkivbild.
Ansu Fati. Arkivbild. Bild: Lalo R. Villar AP/TT

Barçatalangens utköpsklausul: 10 miljarder

ANNONS

Supertalangen Ansu Fati förlänger med Barcelona. 18-åringen har skrivit ett sexårskontrakt med en utköpsklausul på 10 miljarder kronor.

Barcelona har haft en blytung inledning på säsongen och ligger för närvarande sjua i den spanska högstaligan. Dessutom har man tappat storstjärnan Lionel Messi som gått till fransk Paris SG.

Men nu bygger den katalanska klubben för framtiden.

I förra veckan skrev 18-åriga stortalangen Pedri på ett nytt kontrakt till 2026 och nu meddelar Barça att jämnåriga Ansu Fati också förlänger.

I båda fallen rör det sig om hiskeliga utköpsklausuler på motsvarande 10 miljarder kronor. Därmed bräcker de franske anfallaren Antoine Griezmanns klausul på 8 miljarder kronor, som fram till nu stått sig som klubbrekord.

ANNONS

Fati hämtades från Barcelonas ungdomsakademi och har svarat för 15 mål och sex assist på 48 framträdanden i a-laget.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS