@balkander tar rygg på stans största lag

ANNONS
|

Med start i dag snäpper vi på GP-sporten upp intensiteten en smula. Vi vill vara med där det händer, när det händer, så att du kan följa oss och ditt lag.

Vad ska du blogga om?

– Om sport, med fokus på de fyra stora lagen i Göteborg. Frölunda, IFK, Gais och Häcken. Men jag kommer att skriva och tycka till om annat också. Till exempel Göteborg FC, fotbollslandslaget, Champions League, friidrott och om sådant som händer. Egentligen om vad som helst.

Vad kan bloggen tillföra GP:s sportbevakning?

– Genom bloggen och twitter kan vi öka närvaron hos våra stora lag, och därmed nyhetstempot. Dessutom blir det ett sätt att uppgradera läsaren. I vår egen närvaro vill vi blanda in läsare, genom dialoger på twitter och bloggkommentarer. Det kan ge både nyhetstips, ett större deltagande och ökad närhet till läsarna. Jag kommer också att länka generöst till annat som är läsvärt.

ANNONS

Hur nära tar du med läsarna, kommer vi få rapporter från omklädningsrummen?

– Det kan hända. Jag kommer att gå på så många träningar och matcher som möjligt, och snabbt lägga upp ett blogginlägg eller twittra från en presskonferens till exempel. Man kan sammanfatta bloggen med ett ord: Nu. Jag kommenterar det som sker i realtid. Det ska vara direkt och snabbt.

Blir det bilder och filmer också?

– Ja, absolut. Det ska vara en del av rapporterandet. Kanske gör jag en snabb intervju från en träning och lägger upp på Youtube, som jag sedan länkar till på twitter och bloggen. Det kan också bli rapporter inifrån GP-huset och sportredaktionen.

Vilka sportbloggar läser du själv?

– Jag är ingen stor bloggläsare. Kikar ibland på Lauls på Aftonbladet och Patrick Ekwalls. Baraben läser jag också. Bloggar som sammanfattar och kommenterar nyheter högt och lågt, och som ibland skriver om det lite oväntade.

ANNONS