Julia Roddar är klar för Hammarby. Arkivbild.
Julia Roddar är klar för Hammarby. Arkivbild. Bild: Jonas Ekströmer/TT

"Bajen" värvar landslagsmittfältare

Hammarby har gjort en riktig storvärvning.
Landslagsmeriterade Julia Roddar ansluter från amerikanska ligan.
"Jag tycker Hammarby har något spännande på gång", säger hon.

ANNONS
|

30-åringen kommer närmast från Washington Spirit och har 13 landskamper för Sverige på meritlistan.

"Vi är otroligt glada över att vi lyckats få Julia att ansluta till Hammarby. Julia har blivit kallad till Sveriges landslag regelbundet de senaste åren och kommer givetvis bli en stor förstärkning för oss", säger sportchefen Johan Lager till klubbens hemsida.

Roddar är mest känd för sin tid i Kopparbergs/Göteborg FC (numera BK Häcken) där hon vann cupguld 2019 och SM-guld 2020.

Hon har även vunnit VM-brons och OS-silver med Sverige.

"Jag tycker Hammarby har något spännande på gång och jag känner att jag kan bidra både på och utanför planen för att ta klubben fram mot guldet. Jag känner en otrolig stolthet, är väldigt förväntansfull för nästa år och jag ser fram emot att vara i 'Bajen' under en längre tid", säger Roddar.

ANNONS

Kontraktet gäller över säsongen 2025 och Roddar kommer bära tröja nummer 6.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS