Bahtas pik till världsmästaren: "Inte min favorit"

ANNONS
|

Meraf Bahta dundrade iväg i sitt semifinalheat och blev både finalklar och ett svenskt medaljhopp när hon korsade mållinjen. Semifinalernas sjätte bästa tid lovar gott inför måndagens final

– Det känns jättebra, jag var glad hela loppet. Kände mig stark och det var kontrollerat. Lite hände under mitten, lite knuffar och så. Jag hängde bara på från min plats.

Groll om hartid

I finalen väntar bland annat Genzebe Dibaba – regerande världsmästare och inte en person Bahta vill bli slagen av. Vid Diamond League-tävlingen i Eugen, USA, den 27 maj i år agerade Meraf Bahta för första gången i karriären hare. Hennes uppdrag var tydligt: håll världsrekordtempo på 5000 meteråt Dibaba.

ANNONS

Det blev inget rekordoch etiopiskan, som är lillasyster till världsrekordhållaren Tirunesh, var inte nådig i sin kritik mot Bahta och hennes harkollegaMary Kuria efter loppet.

– Farthållarna gjorde det inte bra, jag är besviken på dem. Det är svårt att springa ensam i så många varv, sa hon till Aftonbladet då.

"Hon är inte min favorit"

Loppet verkar sitta kvar som en tagg i detsvenska 1500 meters-hoppet. Efter sin semifinal såg hon fram emot att ställas mot Dibaba.

– Jag är fortfarande ledsen för det. Jag ska aldrig göra det igen. Hon är inte min favorit.

Du får slå henne i finalen då?

– Ja, jag hoppas det, haha.

ANNONS