Bådar gott inför omstarten

ANNONS
|

Under en regnig och blöt måndag följde GP Häckens och IFK Göteborgs sista träningsmatcher inför den allsvenska omstarten.

Rambergsvallen var tom sånär som på femtitalet nyfikna, inklusive medier och berörda ledare. Regnet öste ner och mest förvånande var väl att vaktmästarna sa ja till spel. Med de förutsättningarna är det svårt att dra några större slutsatser efter 3–4 mot danska Lyngby.

Häcken är numera är ett allsvenskt lag att förhålla sig till och fjärdeplatsen i allsvenskan har förtjänats. Om det råder inget tvivel.

Möjligen förvånade det lite att ett lag från danska andradivisionen till en början rullade bort hemmalaget. Ett rörligt Lyngby har faktiskt precis börjat sin försäsong och har en och en halv månad kvar till seriepremiären.

ANNONS

Båda halvlekarna var snarlika på det sättet. Lyngby trillade tryggt boll i 20 minuter för att Häcken sedan skulle ta över och skapa en del framåt.

Snabbare bolltempo, färre misstag i defensiven och framgångarna i allsvenskan lär fortsätta. Lägg därtill Waris Majeed som är långt ifrån färdig.

Det som främst imponerar i Häcken är bredden på mittfältet. Det finns gott om alternativ och när Jonas Bjurström är tillbaka på allvar tillkommer fart med en spelare som gärna går framåt.

Bjurström har inte spelat match sedan den 2 oktober i fjol, det var då korsbandet gick av.

I går fick han tio minuter och avslutade matchen med en briljant knorrad frispark i mål.

Han var glad över de där minuterna.

- Det är skönt att spela igen, rehabträningen har gått jättebra och jag har tagit hjälp av ett företag som jobbar med homeopati och de har tittat över hela min kropp och vad jag äter.

Häckens målskyttar: Rene Makondele (2) och Jonas Bjurström.

En timme i bilkö från Hisingen var det också Sverige mot Danmark, eller Blåvitt mot Århus (femma i danska Superligan i fjol). Inget regn och betydligt fler nyfikna.

IFK Göteborg såg ut att spela något som skulle kunna vara en startelva mot Djurgården om en vecka.

ANNONS

Med Tobias Hysén till vänster på mittfältet. En position han lite motvilligt tar sig an, men accepterar.

- Nu är ju (Tobias) Sana avstängd och Söder och Sobralense har spelat bra däruppe så jag kan inte gnälla.

IFK Göteborg spelade med stort självförtroende och Daniel Sobralense och Nordin Gerzic hittade öppna landskap att placera bollen i.

Det känns som om IFK har speedat upp sitt anfallsspel.

Tränaren Mikael Stahre sa efter 2–0-segern:

- Det tar alltid ett tag innan man hittar rätt uppställning. Men vi var inte så dåliga i våras, snarare är vi lite bättre nu, eller har kommit upp ett hack kan man säga.

Daniel Sobralense var riktigt bra mot Århus. När han väljer att leta snabba lösningar blir det också fart i spelet.

Det enda som saknades var väl att Hysén inte gjorde mål. Den detaljen saknade han också. Samtidigt kunde han trösta sig med två målpassningar och att ständigt vara spelbar och det såg ut som om EM i alla fall hade gjort honom gott.

Robin Söder och David Moberg-Karlsson gjorde Blåvitts mål.

ANNONS