Beslutet att ta in Poya Asbaghi som tränare i Gefle IF kritiseras av förre sportchefen Hasse Berggren.
Beslutet att ta in Poya Asbaghi som tränare i Gefle IF kritiseras av förre sportchefen Hasse Berggren. Bild: Bildbyrån

"Att plocka hit Poya Asbaghi var det dummaste man gjort"

Gefle IF har gått från allsvenskan till division ett på två år. Ett jättetapp där skulden ligger i att klubben beslutade att ta in Poya Asbaghi som tränare. Det menar Gefles förre sportchef Hasse Berggren.

ANNONS
|

Innan Poya Asbaghi kom till IFK Göteborg var han tränare i Gefle IF. Han lyckades då trots ett tufft utgångsläge hålla kvar klubben i superettan. Nu har Gefle rasat i seriesystemet och förre sportchefen Hasse Berggren, 45, skyller tappet på beslutet att ta in Asbaghi, vilket även GT rapporterat.

– Att plocka hit Poya Asbaghi var det dummaste man gjort, säger han till Gefle Dagblad.

Han fortsätter:

– Att plocka in Poya i stället för Pelle Olsson var helt enkelt för kortsiktigt. I stället för att tänka långsiktigt och ta chansen att bygga upp organisationen från grunden igen valde man Poyalösningen, och tiggde ihop pengar via Swishkampanjen för att kunna plocka in de spelare han ville ha. Det blev som en illusion, det är det bästa ord jag har för att beskriva det.

ANNONS

Gefle IF åkte ur allsvenskan 2016 och då hoppade även Berggren av som sportchef för klubben. Poya var huvudtränare för Gefle 2017, men passade inte alls in klubbens föreningstänk, menar Berggren. Han stannade ett halvår.

– Jag gillar Poya som tränare, han är skicklig om han får de rätta spelarna att använda sig av – men i det långa loppet var det fel att välja honom, det gynnade inte Gefle IF i längden. Det var ingen hållbar lösning. Det är bara att titta på var GIF är nu.

I en tidigare intervju med GP berättade Asbaghi om sin tid i Gefle, och hans uppfattning om tiden i klubben skiljer sig från Berggrens.

LÄS MER: Poya Asbaghi om vägen till Kamratgården

– Jag gillar mer att gå in med ett tänk att jag ska vara i en klubb i många år. Så var det i Gefle. Även om vi gjorde kortsiktigt bra resultat så jobbade vi hela tiden långsiktigt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS