Djurgårdens Joel Asoro gjorde på nytt två mål mot rumänska Sepsi i kvalet till Europa Conference League. Bild: Christine Olsson/TT

Asoro sänkte Sepsi igen – Djurgården till playoff

Två mål i Rumänien, två mål i Stockholm. Joel Asoro har prickat formen i Europa Conference League. Djurgården är klart för playoff och är nu två matcher från gruppspel.

Djurgården vann med 3–1 i returmötet med rumänska Sepsi i kvalet till Europa Conference League (ECL) – i en match där Joel Asoro gjorde två av hemmalagets mål.

Låter det bekant? Precis samma sak utspelade sig för en vecka sedan, då i Rumänien. Djurgården vann med 3–1, Asoro levererade dubbla fullträffar då med.

– Han är inne i ett stim nu och betyder extremt mycket för oss. Han är väldigt, väldigt bra för tillfället. Det är kul att se honom, säger Djurgårdens lagkapten Magnus Eriksson till sändande Aftonbladet.

"Jättebra"

6–2 över två matcher och Dif är nu klart för playoff till ECL-gruppspelet, väl där ställs den allsvenska klubben mot cypriotiska Apoel.

– Nu är vi vidare, det är jättebra, men nu laddar vi om inför söndag (Kalmar FF hemma, allsvenskan), säger Eriksson.

Men returmötet på Tele2 arena började allt annat än bra för Djurgården.

Sepsi tog ledningen redan efter åtta minuters spel då Cosmin Mateis frispark från snäv vinkel letade sig hela vägen in i mål.

Dif svarade blixtsnabbt.

Magnus Eriksson skickade en långboll ut till Piotr Johansson på högerkanten, Johansson serverade Hampus Finndell på ett tillslag snett inåt bakåt – och Finndell skickade in kvitteringen tre minuter efter Sepsis ledningsmål.

Mittfältsduo tvingades bryta

Asoro nickade sedan in 2–1 på hörna i mitten av första halvlek innan Asoro med 20 minuter kvar av ordinarie tid skickade in sin andra strut för kvällen efter en omställning.

Smolket i bägaren, sett ur Djurgårdsögon, var att de båda mittfältarna Rasmus Schüller och Finndell tvingades lämna planen.

Schüller fick sitt vänstra lår lindat och någon uppdatering kring honom kunde tränare Kim Bergstrand inte ge inför andra halvlek.