Asllani missar VM-kval – borta till november

Kosovare Asllanis knäskada gör att hon missar nästa VM-kvalmatch, mot Irland. "Jag är tyvärr borta till november på grund av en ligamentskada i mitt knä", skriver hon på Instagram.

ANNONS
|

Kosovare Asllani är knäskadad. Arkivbild.
Kosovare Asllani är knäskadad. Arkivbild. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Asllani åkte på en smäll mot höger knä och byttes ut i halvtid när hennes Real Madrid spelade oavgjort, 1–1, mot Granadilla i helgen och tog säsongens första La Liga-poäng.

På tv-bilder sågs den svenska landslagsmittfältaren gå runt på läktarplats och halta med en ispåse fasttejpad på knäet.

Nu skriver hon på Instagram att hon fick skadan genom en farlig tackling.

"Min åsikt är att vi spelare måste skyddas bättre på planen för att undvika allvarliga skador orsakade av riskfyllda tacklingar", skriver hon.

"Är motiverad att komma tillbaka så snart som möjligt."

Sverige möter Irland i VM-kvalet den 21 oktober. Och fem dagar senare möter man Skottland i en landskamp. Om Asllanis egen prognos gällande skadan stämmer missar hon båda matcherna. Sverige har sedan två VM-kvalmatcher i november, den 25:e mot Finland och den 30:e mot Slovakien. Det återstår att se om Asllani kan vara tillbaka då.

ANNONS

Real Madrid ligger på 14:e plats i den spanska högstaligan med en poäng på tre spelade matcher.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS