Alexis Sanchez gjorde sitt 50:e mål i Premier League när Arsenal slog Stoke borta med 4–1.
Alexis Sanchez gjorde sitt 50:e mål i Premier League när Arsenal slog Stoke borta med 4–1.

Arsenal ger inte upp hoppet om CL-spel

Chelsea åkte hem till London för att fira guldet. Lite varstans i England fortsatte kampen om de så viktiga platserna bakom den färska Premier League-mästaren. Både Manchester City och Arsenal vann sina matcher.

ANNONS
|

In i det sista ser det ut att bli en fajt om vilka klubbar som når Champions League till nästa säsong. Tvåan Tottenham måste klappa ihop fullständigt för att förlora sin andraplats. Desto tajtare är det om platserna tre och fyra.

Manchester City tog ett bestämt steg mot just tredjeplatsen, den sista som garanterar en plats i gruppspelet utan att passera ett kval, men det var med en hårsmån. Eller snarare efter en dråplig straffspark av Leicesters Riyad Mahrez.

Bortdömt straffmål

Mahrez halkade, råkade träffa bollen två gånger, men fick den ändå i mål bara för att få kvitteringen bortdömd. City höll undan och vann med 2–1.

ANNONS

Med två matcher kvar har City två poäng upp på fyran Liverpool. Formstarka Arsenal gjorde jobbet borta mot Stoke – övertygande 4–1 – och är bara en poäng bakom Liverpool.

Arsenal har på senare år haft stora problem i bortamatcherna mot Stoke och segern var den första på sju år. Olivier Giroud gjorde 1–0 och efter ett läckert samarbete mellan Alexis Sanchez och Mesut Özil lyfte tysken elegant in 2–0. Men Peter Crouchs reducering fick fart på Stoke som med sin direkta, fysiska fotboll satte Arsenal under hård press i jakten på kvitteringen.

Sanchez nådde milstolpe

Sanchez signalerade för byte men innan han klev av prickade han in 3–1-målet, karriärens 50:e i Premier League och av bara farten skickade Giroud in sitt tolfte mål för säsongen.

I botten av tabellen förbättrade Swansea avsevärt chansen att slippa nedflyttning. Med landslagsbacken Martin Olsson i laget lämnade Swansea Sunderland (redan ur) med en 2–0-seger. Swansea är fyra poäng före Hull, just nu under nedflyttningsstrecket, som dock har en match mindre spelad.

Övriga resultat: Bournemouth–Burnley 2–1 och Middlesbrough–Southampton 1–2.

Söndagens matcher: Crystal Palace–Hull, West Ham–Liverpool, Tottenham–Manchester U.

TT

ANNONS