Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Arrangörens lycka: "Har varit helt fantastiskt"

Dubbla inomhus-SM inom loppet av en vecka. Men trots hårt slit för många är det positiva miner hos arrangören när tävlingarna summeras. – Det har varit helt fantastiskt, säger tävlingsledaren Carina Olofsson.

Förra veckan arrangerades Ponny-SM. Under helgen fortsatte det med Häst-SM i hoppning. Det har varit minst sagt intensiva dagar för tävlingsledaren Carina Olofsson och alla andra som har varit involverade i och runt mästerskapsveckan på Billdals Ridklubb. Men trots hårt slit är det med ett leende på läpparna som Olofsson summerar tävlingarna. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det har varit jätteroligt, men också jättejobbigt. Vi är lite trångbodda här och vi har verkligen fått använda varenda kvadratmeter, så det har varit mycket hårt arbete, och det är klart man är trött, men vi är ett gott gäng och vi är supernöjda. 

Vad har varit det roligaste med att vara med och hålla i trådarna? 

– Eftersom jag är tävlingsmänniska vill jag att allting ska vara så bra som möjligt. När vi väl gör något vill vi försöka vara bäst på allt. Och min känsla är att alla är så nöjda, det gör mig väldigt glad. 

Och den största prövningen...?

– Att elen fungerar som den ska, haha. Det har varit ångest. Jag köper in den tjänsten, men det kan gå fel ändå. 

Olofsson blickar ut över ytorna utanför tävlingshallen. Flera stora hästtransporter står uppradade. 

– Du ser så mycket bilar det är här, och alla ska ha el, det är hög belastning. Jag har typ köpt in all el i hela Billdal känns det som, men ändå kan det krångla. Men under den här helgen har det fungerat bra, som tur är. 

Vinnaren: "Är något speciellt här" 

Och tävlingarna har blivit uppskattade både bland ryttare och publik. Under söndagens finalpass var det slutsålt. 

– Det här är den enda dagen vi har sålt biljetter och då sålde vi slut. Så det var faktiskt folk som inte kunde komma in. Det kan tyckas att det är ett angenämt problem att alla biljetterna går åt, men jag tycker det är synd om alla som har åkt hit för att komma och titta men som inte får biljett. 

Vinnaren i seniorklassen, Anders Lidbeck, imponeras över arrangörens engagemang och inställning.  

– Det finns många bra tävlingar i Sverige och det finns många bra funktionärer, men här är något speciellt, från att du kör in med lastbilen så har du en fantastiskt bra känsla. Alla är så trevliga och snälla. 

"Hade inte gått att genomföra" 

Carina Olofsson vill framhäva alla som är med och bidrar ideellt.  

– Vi har hundra personer om dagen som är här och ställer upp helt ideellt. Utan funktionärerna och våra sponsorer hade vi aldrig varit i närheten av att kunna genomföra det här, inte en chans. 

Vad tävlingarna innebär ekonomiskt för klubben är än så länge inte sammanställt. 

– Vi brukar väl göra vinst på runt 250 000 kronor, men jag tror inte riktigt vi lyckas med det i år, säger Olofsson, som trots att dubbla SM-helger nyligen har avslutats redan blickar framåt. 

– Vecka 30 ska vi arrangera utomhus-SM på Åby, så då får ni komma tillbaka, säger hon och skrattar. 

Mest läst