Aronsson blir proffs i Norge

ANNONS
|

Baekkelaget eller Björnar är det som gäller för 23-åringen, som har varit en viktig kugge för Önnered de senaste två säsongerna. I fjol utsågs hon till årets komet i elitserien, återtog också landslagsplatsen, kom tia i årets skytteliga när hon öste in 110 mål för sitt lag under säsongen som gick.

Redan förra året var vänstersexan/vänsternian i Norge och provtränade med elitlaget Björnar från Bergen, men valde efter lång betänketid att stanna i Göteborg. Björnar tog ny kontakt i vår, vid sidan av det klassiska storlaget Baekkelaget från Oslo. Klubben där storheter som Camilla Andersen, Kjersti Grini, Anja Andersen och Cecilie Leganger har spelat.

ANNONS

- Jag håller på att kolla upp mina möjligheter, kontrakt, bostad, studier och så vidare, säger Aronsson, som utbildar sig till jurist i Göteborg.

Kenneth Johansson, elitansvarig i Önnered, är inte orolig över att lagets stjärna lämnar klubben.

- Vi får lösa det. Vi har ju fått vänsterhänta skytten Therese Gudmundsson (Kungälv) och dessutom kommer Linda Gustafsson från Sävehof, säger han.

Målvakten Anna Danielsson slutar, Hanna Enblom, Helen Wikmar och Anna Engelbrektsson har valt att spela för Kärra i division 1 nästa säsong.

När det gäller herrlaget, nykomling i elitserien, är truppen spikad.

- Vi värvar inga spelare. Jag vet att många handbollskännare säkert har åsikter om det, tycker att vi borde ha lärt oss något sedan vi var uppe senast (2000/2001). Vi tog två poäng på hela säsongen och blev historiska i negativ bemärkelse. Men vi har ett ungt lag med många kunniga spelare som vi tror mycket på. Vi låter de som var med och gick upp få chansen att spela, säger Johansson.

ANNONS