Barcelonas Ronald Araujo firar sin sena kvittering.
Barcelonas Ronald Araujo firar sin sena kvittering. Bild: Joan Monfort/AP/TT

Araujo räddade poäng åt stukat Barcelona

Livet efter Lionel Messi-epoken fortsätter att gå tungt för Barcelona. Det blev bara 1–1 hemma mot Granada i La Liga sedan backen Ronald Araujo räddat poängen med ett nickmål i slutminuten.

Barcelona behövde komma på fötter igen efter stjärnsmällen mot Bayern München – 0–3 – i Champions League i förra veckan.

Inför matchen mot Granada fick tränaren Ronald Koeman svara på frågor om sin framtid i klubben som skakas av Lionel Messis framtvingade flytt till Paris SG.

Barcelona har väldiga ekonomiska problem som tvingat den anrika klubben att sälja toppspelare vilket fått stjärnglansen att falna. Men publiken på Camp Nou är otålig.

En seger mot Granada kunde ha tystat kritiken – åtminstone tillfälligt. Men trots massivt spelövertag under långa delar av matchen mot ett mycket defensivt Granada dröjde det ända till 90:e minuten innan Barcelona fick in kvitteringen.

Backen Ronald Araujo kunde från nära håll nicka in kvitteringen sedan Granadaförsvaret till slut gav vika för hemmalagets långa forcering.

Gästernas ledningsmål kom redan i matchens inledning. Det tog en minut och 25 sekunder. Sen låg bollen i Barcelonas mål efter att Domingos Duarte helt omarkerad nickat in bollen efter en hörna.

Nu går Barcelona upp till sjunde plats i tabellen med en match mindre spelad.