Victor Nilsson Lindelöf (till vänster) drog på sig en straff i mötet med Nederländerna och fortsätter ha det tufft i sin nya klubbmiljö. Förbundskapten Janne Andersson är dock lugn.
Victor Nilsson Lindelöf (till vänster) drog på sig en straff i mötet med Nederländerna och fortsätter ha det tufft i sin nya klubbmiljö. Förbundskapten Janne Andersson är dock lugn.

Andersson har tålamod med Nilsson Lindelöf

Victor Nilsson Lindelöfs matchoträning har lyst igenom. Förbundskapten Janne Andersson är dock inte orolig för mittbackens status inför Sveriges VM-playoff.

ANNONS
|

Efter sommarens flytt till Manchester United har speltiden minskat. Victor Nilsson Lindelöf har så här långt bara spelat två tävlingsmatcher i Champions League och väntar fortfarande på att få debutera i Premier League.

Det är en situation som har påverkat insatserna i landslaget.

Janne Andersson uttrycker en viss oro kring läget för mittbacken men förbundskaptenen anser även att det är viktigt att ha tålamod.

"Olika faser"

- Spelarna är i olika faser. "Vigge" är i en fas där han ska etablera sig i en ny miljö, i en ny klubb, i ett nytt spel och allt sådant här. Han har inte spelat så frekvent och jag tycker att några gånger kan man se att det är lite matchoträning som lyser igenom, säger han.

ANNONS

- Samtidigt tycker jag att han var riktigt stark i andra halvlek. Han tog ett antal dueller mot Bas Dost i luften, och jag tycker att han växte in i det.

- Men tittar man på framtiden så vill jag att våra spelare ska spela hela tiden och få mycket speltid, och det gäller "Vigge" också.

Med andraplatsen i gruppen säkrade Sverige en playoff-plats för att nå slutspelet i Ryssland.

I november ställs Andersson & Co mot Italien, Kroatien, Danmark eller Schweiz, då är det hemma- och bortamöte som gäller och i potten finns en VM-biljett.

Fram till dess hoppas förbundskapten att Nilsson Lindelöf har fått spela mer frekvent i Manchester United.

"Lära sig grejer"

- Spelar man i landslaget och på den här nivån som han gör, så ingår det att lära sig grejer hela tiden och på så sätt utvecklas. Det här är en del av lärandet för "Vigge". Jag är övertygad om att han kommer klara det jättebra. Det är en klok kille och en bra fotbollsspelare, och jag är helt övertygad om att det här kommer att bli bra över tid, säger han.

ANNONS

Sveriges playoff-motstånd bestäms vid lottningen i Zürich, Schweiz, nästa vecka.

Amsterdam, TT:s utsände

ANNONS