Anaheim firar Ryan Getzlafs avgörande mål mot Calgary.

Anaheim kopplar greppet i NHL-slutspelet

|

Silfverberg och Rakell drog igång Anaheims målproduktion och laget hade 2–0 redan i sjunde matchminuten. De har nu gjort två mål var i slutspelet.

Men Calgary gav sig inte och lyckades kvittera, Mikael Backlund stod för ett av målen.

Det stod 2–2 inför tredje perioden. Med mindre än fem minuter kvar avgjorde Ryan Getzlaf för Anaheim i numerärt överläge.

- Det var inte den vackraste hockeyn vi spelat men det är skönt när pucken studsar ens väg emellanåt, sade han efter matchen till NHL:s sajt.

"Vi gjorde ett bra jobb när vi kom in (efter andra perioden) och samlade ihop oss. Vi visste att vi var tvungna att hitta vårt spel igen", twittrade Rickard Rakell på Anaheims konto.

Nashville körde över

Svensklaget Nashville utmärkte sig också och fullkomligt körde över Chicago med en 5–0-seger. Mattias Ekholm, Pontus Åberg och Filip Forsberg noterades för varsin assist. Nashville leder nu med 2–0 i matcher i åttondelsfinalen, som avgörs i bäst av sju matcher.

- Sammantaget tycker jag att det var ett mer konsekvent bra spel i kväll än i den första matchen, säger Nashvilles tränare Peter Laviolette, enligt ESPN.

Två övertidsperioder krävdes för att Toronto skulle slå Washington, vilket gör att det nu står 1–1 i matcher. Washingtons Nicklas Bäckström stod för ett mål, medan Marcus Johansson och André Burakovsky spelade fram till två andra. Torontos Kasperi Kapanen blev matchhjälte när han 11:53 in i den andra övertidsperioden fastgjorde slutresultatet 4–3.

Ottawa utjämnade

Ottawa utjämnade på hemmais i sin andra match mot Boston. Efter seger med 4–3 på övertid står det nu 1–1 i matcher. Inför tredje perioden ledde Boston med 3–1, men Ottawa gjorde två snabba mål i periodens sjätte och åttonde minut. Knappt två minuter in i övertidsperioden avgjorde Dion Phaneuf för Ottawa. Erik Karlsson spelade fram till Ottawas 3–3-mål.

- I den andra perioden spelade vi inte som vi ville, men jag tycker att vi gav dem en bättre match i den tredje, säger Karlsson, enligt ESPN.

Matchen mellan Calgary och Anaheim pågår. En bit in i andra perioden står det 2–2, varav tre mål är svenskmål från Calgarys Mikael Backlund och Anaheims Jakob Silfverberg och Rickard Rakell.

Fakta: NHL-slutspelet

Åttondelsfinalerna avgörs i bäst av sju matcher.

+ Montreal–NYRangers, 1–1 i matcher (Nästa match i New York, natten till måndag, svensk tid)

+ Ottawa–Boston, 1–1 i matcher (Boston, natten till tisdag)

+ Pittsburgh–Columbus, 2–0 i matcher (Columbus, natten till måndag)

+ Minnesota–StLouis, 0–2 i matcher (St Louis, natten till måndag)

+ Edmonton–SanJose, 1–1 i matcher (San Jose, natten till måndag)

+ Washington–Toronto, 1–1 i matcher (Toronto, natten till tisdag)

+ Chicago–Nashville, 0–2 i matcher (Nashville, natten till tisdag)

+ Anaheim–Calgary, 2–0 i matcher (Calgary, natten till tisdag)