Röglejubel efter mål i segermatchen borta mot Örebro.

Amerikan sänkte Örebro med måldubbel

Hemmapremiär och publikfest i en kokande Behrn arena. Men Rögles nyförvärv tystade Örebropubliken. Först kvitterade Bryan Lerg och sedan tryckte han in slutresultatet 4–3.

|

- Han avgör med två fina mål, men jag tror att han kan ännu bättre, säger Rögles assisterande tränare Mikael Gath.

Efter åtta proffssäsonger i Nordamerika och några matcher i NHL fick alltså den 30-årige amerikanske centern presentera sig på allvar i Rögletröjan.

Med sina två mål såg Bryan Lerg också till att Rögle tog säsongens första trepoängare i SHL – laget förlorade så sent som i torsdags hemmapremiären mot Växjö.

Och Rögles segertrend mot Örebro håller i sig. Förra säsongen vann Örebro bara första hemmamatchen, övriga tre trepoängare hamnade hos Ängelholmsklubben.

- Jag vill inte säga att vi har lätt för Örebro. Fast visst, vi brukar ta poäng mot dom, säger Mikael Gath.

Men Örebro började bäst – och efter tre minuter tryckte kaptenen Viktor Ekbom in matchens första mål i krysset.

- Vi var ganska passiva i början. Men sen får vi lite luft under vingarna när vi gör 1–1, säger Mikael Gath.

Efter elva minuter utnyttjade Rögles Patrick Cehlin en av chanserna när han snärtade in 1–1 bakom Örebros målvakt Julius Hudacek. Men ganska omgående rundade brorsan Libor Hudacek gästernas bur och gav Örebro återigen ledningen. Elva minuter in i andra perioden presterade stjärnvärvningen Tom Wandell sig för hemmapubliken när han ökade på Örebros ledning till 3–1, detta efter en rejäl uppåkning av Daniel Viksten. Men tre minuter innan andra periodpausen tryckte Christopher Liljewall in 3–2 i nättaket, i spel fem mot fyra.

- Det blir jobbigt för oss när de får det målet. Sen spelade vi med nerverna utanpå och Rögle är mer avslappnat. Vi hanterade inte pressen i dag, säger Örebros tränare Kenta Johansson.

Mikael Gath är inne på samma linje och tror att just den mentala styrkan kan vara nyckeln den här säsongen:

- Laget känns lite stabilare i år. Vi blir inte så stressade och spelar mer lugnt och metodiskt nu.

Och det visade Rögles inte mist i den tredje perioden när forwarden Bryan Lerg började sin show samtidigt som Örebro drog på sig utvisningar.

Tio minuter före slutet kvitterade Lerg från nära håll, även det målet i spel fem mot fyra. Och när knappt tre minuter återstod av ordinarie tid fastställde också Bryan Lerg slutresultatet till 4-3, också det målet kom i numerärt överläge.