Amb missade spjutfinalen: "Tappade bort tekniken"

Det blev ingen spjutfinal för Kim Amb. Han hade behövt kasta 83 meter för final men fick bara till ett kast på 80.49 - Jag tappade bort mig i tekniken, säger han till TT.

ANNONS
|

De svenska friidrottarna har inte imponerat i OS med ett par undantag i Lovisa Lindh och Meraf Bahta.

På natten mot torsdagen var det Kim Ambs tur att försöka nå en final i spjuttävlingen. Men det ville sig heller inte riktigt för Amb heller. Han slutade på en åttondeplats i sin kvalgrupp.

- Egentligen kändes det ganska bra, även när jag kom in här. Men när tävlingen började tappade jag bort mig i tekniken. Det blev bättre och bättre, men inte tillräckligt bra. Det ville bara inte funka idag, säger Kim Amb till Viasat.

Han inledde med ett kast på 77.91 och ökade sedan i varje kast. Det sista skulle bli det bästa med ett kast på80.49 och en åttonde plats i första kvalgruppen. Han fick sedan vänta in andra kvalgruppen för att få veta om det skulle räcka till final.

ANNONS

- Då ska alla i andra gänget bryta benen eller något så då ska jag ha väldigt flyt. Men det är bra gubbar i andra gruppen så det kommer inte räcka, säger Amb till Viasat.

Kim Amb fick också rätt - 80.49 räckte inte för en finalplats. Det stod klart efter att den andra kvalgruppen kastat. Amb tyckte ändå att formen fanns i kroppen form men att tekniken inte stämde. Ändå hyllar han OS-upplevelsen.

- Vi har haft en otrolig stämning i truppen. Det här är mitt andra OS och det är synd att jag inte lyckas. Jag har tränat på bra, men även fast det inte funkar idag så är det härde bästa dagarna i mitt liv,att få vara med på ett OS, säger han till Viasat.

Även den finske storstjärnanTero Pitkimäk hade det tufft och fick som längst till ett kast på79.56. En stor missräkning för grannlandet som hade räknat med en finalplats.

ANNONS