Andreas Almgren var på väg mot svenskt rekord när han föll. Arkivbild
Andreas Almgren var på väg mot svenskt rekord när han föll. Arkivbild Bild: Jessica Gow / TT

Almgren i tårar efter fall: "Jävla skit"

Andreas Almgren var på väg mot något riktigt stort på 5 000 meter i Diamond League.
Då föll den svenske stjärnan.
– Det suger så hårt, säger Almgren till SVT.

ANNONS
|

Med ett varv kvar att springa av 5 000-metersloppet på Diamond League-galan i Italien låg Andreas Almgren bra med i klungan – och klockan vittnade om att ett svenskt rekord var inom klart räckhåll.

Då tappade Almgren balansen och föll till marken.

– Jag tror att nån trampade på mig. Jag klev på sargen och stukade till foten, säger han till SVT med tårar i ögonen.

– Alltså jävla skit. Jag hade så mycket krafter kvar på sista varvet. Det här suger så hårt.

Almgren tror själv att han mycket väl hade kunnat slå sitt eget rekord på 5 000 meter (13.01,70) om han bara hade fått fullfölja loppet.

ANNONS

– Jag känner mig fräsch. Inte haft några problem på hela året och så får man chansen här, och så händer det här..., säger han och berättar att han tror att han åkt på en mindre skada.

– Jag kände att jag klev snett. Jag har ganska ont i fotleden så jag antar att den är stukad. Jag ska nog få lite tryck på den nu.

För Khaddi Sagnia blev kvällen i Italien inte heller särskilt lyckad. Hennes 6,32 i längdhoppet räckte inte till mer än en nionde och sista plats.

Desto roligare hade Faith Kipyegon det. Den kenyanska 1 500-meterslöparen slog till med världsrekord. Hon sprang i mål på 3.49,11.

– Jag är så lycklig, jag förväntade mig inte det här, säger hon enligt Aftonbladet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS