Efter en säsong i Schweiz väljer Albin Thurén att vända hem till moderklubben Pixbo.
Efter en säsong i Schweiz väljer Albin Thurén att vända hem till moderklubben Pixbo. Bild: PER WIKLUND

Albin Thurén vänder hem till Pixbo

Pixbo stärker truppen inför nästa säsong. Efter en säsong i Schweiz väljer Albin Thurén att flytta hem till moderklubben.
– Han har stora förutsättningar att bli riktigt bra och det ska bli kul att se honom heltaggad i Pixbo Wallenstam kommande säsong, säger Pixbos tränare Jonas Eliasson i ett pressmeddelande.

ANNONS

Albin Thurén debuterade i SSL säsongen 2014/2015. I fjol spelade han i Schweiz, men efter en säsong väljer nu Thurén att vända hem till Sverige och moderklubben Pixbo.

– Att spela i Schweiz var en spännande och fin upplevelse att ha med sig. Den utvecklade mig mer som person än innebandyspelare, svårt att peka på något speciellt men jag har nog växt på något plan i alla fall. Det är en hel del kulturskillnader mellan länderna. Jag bodde i den italienska delen och själva innebandyn var inte speciellt strukturerad, säger Albin Thurén i ett pressmeddelande.

– Det var kul i Schweiz men Sverige är alltid Sverige.

ANNONS

"Väldigt avig"

Pixbos tränare Jonas Eliasson är nöjd med klubbens senaste nyförvärv.

– Albin är en hårt arbetande styrspelare som är väldigt svårläst för motståndarna då han är väldigt avig i sitt spel. Han har stora förutsättningar att bli riktigt bra och det ska bli kul att se honom heltaggad i Pixbo Wallenstam kommande säsong.

ANNONS