Sebastian Aho gjorde sitt första NHL-mål i sin tredje match för New York Islanders.

Aho gjorde sitt första NHL-mål

|

Den 28 december kallades den förre Skellefteåbacken Sebastian Aho upp från AHL-laget Bridgeport till New York Islanders i NHL-ishockeyn.

I sin tredje match gjorde 21-åringen sitt första mål – och det var viktigt. Handledsskottet i powerplay betydde reducering till 3–4 mot New Jersey Devils i en match som Islanders vände till seger med 5–4 efter straffar.

Med mindre än fem minuter kvar av tredje perioden spelade Aho dessutom fram Cal Clutterback till kvitteringsmålet, 4–4.

Segern var efterlängtad för New York Islanders, som inför mötet med New Jersey hade förlorat fem raka matcher.

Marcus Johansson assisterade till Devils 1–1-mål.

Det var mycket svenskt även i mötet mellan Washington och St Louis.

Roligast hade Nicklas Bäckström som först spelade fram Alex Ovetjkin till 2–2 och sedan avgjorde matchen för Washington med sitt 4–3-mål i förlängningen.

Alexander Steen och Carl Gunnarsson gjorde varsitt mål för St Louis.