Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

transport.jpg
Bild: Anders Ylander

1000 idrottande ungdomar kan påverkas av byggplaner

Assyriska BK är en av klubbarna som hotas när kommunen planerar att låta byggbolag bygga bostäder på Välen.
– Det är oroligt att inte veta vart vi ska ta vägen, säger ordförande Engin Aslan.

GP har tidigare skrivit om att fastighetsnämndens beslutat att tilldela Skanska och Stena Bygg en markreservation för Välen Park. I dag utgörs området av idrottsplaner och klubbstugor och flera av Västra Göteborgs största föreningar har sin hemvist där: Västra Frölunda IF, Assyriska BK, Göteborg Rugbyklubb, Frölunda judo och Frölunda boxning.

Ännu är det inte klart exakt hur området ska bebyggas, men enligt kommunen är tanken att 500 bostäder ska byggas. Västra Frölunda IF:s klubbchef Erkan Saglik menade att beskedet kom "som en käftsmäll", och även inom andra klubbar är oron nu stor.

– Välen betyder otroligt mycket för oss. Det är en samlingsplats för alla ungdomar i Tynnered och utan den så tror jag att vi får problem med våra ungdomar, säger Assyriska BK:s ordförande Engin Aslan.

Han är ordförande i Assyriska BK och menar att området har en social funktion bortom själva idrotten.

– Ja, herregud. Vi vet ju att det finns problem med narkotika och kriminalitet, och idrotten är ett sätt att hålla dem borta från det, säger han.

Han uppskattar att omkring 1000 ungdomar är aktiva i någon klubb på Välen och hoppas att kommunen tar det i beaktande när man bestämmer framtidsplanerna för området.

– Jag har varit i kontakt med David lega (kommunalråd för KD) och jag hoppas att han tar tag i detta. Just nu vet vi inte så jättemycket, först sa de två år och sedan tre. Det är oroligt att inte veta vart vi ska ta vägen säger Engin Aslan.

 

Mest läst