Bild: TT
Bild: TT

Östersund möter Arsenal i Europa League

Östersund har skrällt sig ända fram till 16-delsfinal i Europa League. Där väntar Londonlaget Arsenal. – Fy fan. Det är helt sjukt. Man får gåshud. Det är bara sjukt, säger Saman Ghoddos till Aftonbladeet.

ANNONS
|

På måndagen lottades 16-delsfinalerna i Europa League. Östersund, som slutade två i sin grupp, får fortsatt minst sagt svårt motstånd i turneringen. Londonlaget Arsenal, med stjärnor som Mezut Özil och Alexis Sanchez i laget, väntar i nästa omgång.

Lagen ställs först mot varandra i Östersund den 15 februari, och returmötet spelas en vecka senare på Emirates i London.

– När det bara var några lag kvar så visste jag att det skulle bli Arsenal. Det är den ”turen” vi haft under Europa League-spelet. Vi får möta de bästa lagen, säger Saman Ghoddos till Aftonbladet.

Noterbart är att Östersunds FK bildades en månad efter att Arsène Wenger blev manager för Arsenal, i september 1996.

ANNONS

Bara genom att ta sig åttondelsfinal i EL har ÖFK gjort något som ytterst få svenska lag gjort tidigare, särskilt om man tittar på den här sidan millennieskiftet.

Senast var det Helsingborg säsongen 2007/2008, som efter att ha tagit sig genom en grupp bestående av Panionios, Galatasaray, Austria Wien och Bordeaux fick spela sextondelsfinal i den dåvarande Uefacupen mot nederländska PSV Eindhoven. Där blev det förlust i båda matcherna.

"En av de bästa i världen"

Det återstår att se vad Östersund och Graham Potter kan hitta på mot Mesut Özil, Alexis Sanchez och de andra stjärnorna i "The Gunners".

– Det är fantastiskt roligt. Arsenal är en storklubb. Vi har väl aldrig haft en sådan storklubb på den här arenan, säger ÖFK-spelaren Bobo Sollander till TT.

Tränare Graham Potter, som själv är engelsman, konstaterar att det är en dröm som blir sann och säger till SVT:

– Arsenal är en väldigt tuff motståndare och Wenger är en av de bästa tränarna i världen. Jag är säker på att det blir en spännande upplevelse.

Även FC Köpenhamn fick tuffast möjliga motstånd då man ställs emot spanska storlaget Atletico Madrid. Emil Forsbergs Leipzig möter italienska Napoli.

Fakta: Sextondelsfinalerna

Borussia Dortmund, Tyskland–Atalanta, Italien

Nice, Frankrike–Lokomotiv Moskva, Ryssland

FC Köpenhamn, Danmark–Atlético Madrid, Spanien

Spartak Moskva, Ryssland–Athletic Bilbao, Spanien

AEK Aten, Grekland–Dynamo Kiev, Ukraina

Celtic, Skottland–Zenit S:t Petersburg, Ryssland

Napoli, Italien–Leipzig, Tyskland

Röda Stjärnan, Serbien–CSKA Moskva, Ryssland

Lyon, Frankrike–Villarreal, Spanien

Real Sociedad, Spanien–Salzburg, Österrike

Partizan, Serbien–Viktoria Plzen, Tjeckien

FCS Bukarest, Rumänien–Lazio, Italien

Ludogorets, Bulgarien–AC Milan, Italien

Astana, Kazakstan–Sporting Lissabon, Portugal

Östersund, Sverige–Arsenal, England

Marseille, Frankrike–Braga, Portugal

Sextondelsfinalerna spelas den 15 och den 22 februari. Grupptvåorna inleder dubbelmötena med hemmamatch.

ANNONS