Örebros Martin Johansson (mitten) avgjorde mot Malmö. Arkivbild.
Örebros Martin Johansson (mitten) avgjorde mot Malmö. Arkivbild.

Örebro vinnare igen efter sent segermål

Titta uppåt i hopp om att nå slutspel eller titta nedåt för att undvika ett nervöst direktkval? Valet är Örebros. Det viktigaste, hur som helst: Klubben är en vinnare igen efter sex raka förluster i SHL-hockeyn.

ANNONS
|

Martin Johanssons läckra solonummer med 1.47 minuter kvar gav 2–1 hemma mot Malmö och supportrarna var förstås saliga, svältfödda som de varit på framgångar efter sex raka förluster, varav fyra på hemmais.

Det fina med kvällens resultat var att en dagens dubbel gick in.

+ Avståndet ned till Leksand som befinner sig under strecket till direktkvalet – det där som väntar för att få stanna i högsta serien – är uppe i nio poäng.

+ Avståndet upp till Karlskrona, tabelltian som just nu håller den fjärde och sista åttondelsfinalplatsen, minskades till tio poäng.

ANNONS

Tittar Örebro nedåt ser det bra ut, uppåt är sikten sämre. Tack vare eller på grund av att det bara återstår fyra omgångar och tolv poäng att spela om i grundserien.

Säkrade kontraktet?

Den som kan sin matematik räknar snabbt ut att det med en sannolikhet gränsande till visshet blir SHL-hockey även till nästa säsong i Örebro tack vare Johanssons mål – men knappast något slutspel för klubben den här säsongen. Det skulle vara en sensation.

Spelet i första perioden skvallrade inte om att Örebro inte gjort annat än förlorat hockeymatcher på sistone. 8–1 i skott borde gett något i utdelning – men Oscar Alsenfelt hade en sådan där kväll när det mesta gick hans väg. Malmös målvakt var en av rinkens främsta.

Med Johan Motin och Kalle Olsson i utvisningsbåset pricksköt Rhett Rakshani Malmö till ledningen nästan halvvägs in i mittenperioden.

Men med 20 sekunder kvar kvitterade Greg Squires.

Läcker prestation gav tre poäng

Matchen såg ut att gå till förlängning när Martin Johansson kom över pucken djupt nere i egen zon – och satte full fart framåt, förbi allt och alla.

- Jag kände att jag inte varit så delaktig i matchen så jag kände att jag ville ta lite initiativ och det gick ju bra. Det var skönt att den gick in, sade Johansson till C More.

ANNONS

Han tittar förresten nedåt i tabellen.

- Det är så tajt så vi behöver varje poäng vi kan få.

För Malmö, åtta i tabellen, betyder förlusten att avståndet till sexan Skellefteå och en garanterad kvartsfinal är sex poäng.

- En av våra sämre matcher under säsongen, sade Malmötränaren Peter Andersson till C More.

TT

ANNONS