Örebros Nordin Gerzic klappas om efter 1–1-målet mot Falkenberg.

Örebro bröt måltorkan och vann

Måltorka i över tre månader – och inte en enda hemmaseger sedan 15 maj. Då fick publiken se två riktiga drömmål – och ÖSK bröt till sist trenden och besegrade jumbon Falkenberg med 3–2.

|

ÖSK var vårens överraskning i allsvenskan. Men efter EM-uppehållet har det inte stämt lika bra för närkingarna. Inför mötet med Falkenberg hade inte Örebro vunnit på hemmaplan sedan 15 maj då Elfsborg besegrades med 1–0. Och en över tre månader lång måltorka hade infunnit sig hemma på Behrn arena.

- Vi har fått in sju nya spelare och är under process. Men det är först nu som offensiven börjar sitta och jag tror att vi är på väg att bygga något riktigt bra på sikt, säger Örebros mittfältare Nordin Gerzic.

Men det började illa för Örebro på söndagskvällen – efter en dryg kvart tvingades lagets stjärna Astrit Ajdarevic lämna planen efter att ha åkt på en sträckning av vänstra låret.

Två mål på två minuter

Matchen började annars i ett ganska sömnigt tempo – men helt plötsligt fick publiken se två riktiga drömmål inom loppet av två minuter.

Efter 28 minuter drämde först Falkenbergs 18-årige supertalang Jesper Karlsson liggande i luften in matchens första mål.

- Det var show över målet, riktigt snyggt, sade Falkenbergs Jesper Karlsson om sin fullträff till CMore i pausvilan.

Men bara minuten senare dundrade Nordin Gerzic in kvitteringen i krysset en bit utanför straffområdet. Detta efter fint förarbete av nyförvärvet Nahir Besara som gjorde sin första match från start i ÖSK-tröjan.

- Jag har missat några sådana där lägen med vänstern. Men nu bestämde jag mig för högern, säger Nordin Gerzic och tillägger:

- Och Alec (ÖSK-tränaren Alexander Axén) brukar säga att krysset alltid är ledigt.

Sema avgjorde efter tilltrasslad situation

Men efter en knapp timme tog istället Falkenberg på nytt ledningen när förre ÖSK-spelaren Stefan Rådevåg styrde in 2-1 via stolpen. Örebro svarade återigen omgående med att kvittera när Nahir Besara vinklade in bollen bakom Falkenbergs målvakt Alexander Lundin.

Tio minuter före slutet avgjorde sedan Örebros Maic Sema när han till sist lyckades tråckla in 3-2 efter en tilltrasslad situation.