Johannes Thingnes Bø. Arkivbild.

Ny seger för norske suveränen

Inget kan stoppa suveräne norske skidskytten Johannes Thingnes Bø. Han tog elfte segern för säsongen på 14 tävlingar när han vann jaktstarten i Anterselva.

|

Norrmannen noterades för tre bom, men vann ändå med 34,8 sekunders marginal till tvåan Antonin Guigonnat, Frankrike.

Bakom Thingnes Bø var det just Frankrike som dominerade med fyra åkare bland de fem bästa.

Jesper Nelin blev 30:e, med fyra bom, och Torstein Stenersen körde upp sig från 60:e till 34:e plats och missade bara ett skott.

Hanna Öberg var på väg att göra en lysande upphämtning och ta en topp tio-placering trots att hon gick ut som 34:e.

Men tre bommar i sista skyttet förstörde allt.

Det blev till slut 24:e plats för OS-mästarinnan som tidigare i veckan hyllades på Idrottsgalan med att vinna Jerringpriset efter att i december också ha fått Bragdguldet.

Att ladda om till tävlingarna i Anterselva blev dock för tufft, speciellt som det svenska laget också varit sjukdomsdrabbat och fyra åkare dragit på sig magsjuka och fått avstå tävlande – Linn Persson, Sebastian Samuelsson, Peppe Femling och Martin Ponsiluoma.

Hemmanationen Italien firade stora triumfer och världscupledande Dorothea Wierer vann med sex sekunder före Laura Dahlmeier, Tyskland. Italien fick ytterligare en pallplats genom trean Lisa Vittozzi.

Mona Brorsson blev näst bästa svenska på 25:e plats.