Sverige får anpassa sig till ändringar i spelprogrammet mitt under VM i Chengde.
Sverige får anpassa sig till ändringar i spelprogrammet mitt under VM i Chengde.

Ändrar programmet – mitt under VM

Mitt under VM-turneringen i bandy i Chengde, Kina, läggs spelprogrammet om. Kvartsfinalerna stryks för att arrangören ska få mer tid att jobba med isen på sjön där mästerskapet avgörs.

ANNONS
|

Från början skulle semifinalerna, bronsmatchen och finalen avgöras på lördag. I och med att kvartsfinalerna stryks ges utrymme för semifinalspel redan på fredag.

Därmed utökas speltiden till normala 2x45 minuter i final och match om tredje pris, i stället för 2x30 minuter.

"VM-organisationen har kommit fram till att det behövs mer isvård inför de avgörande matcherna", säger Svenska bandyförbundets ordförande Stig Bertilsson i ett pressmeddelande.

I och med att VM spelas på en sjö och att det saknas belysning måste samtliga matcher avgöras på dagtid. Därför är det reducerad speltid som gäller till och med fredag.

– Jag tycker att det är tråkigt. Tjejerna är värda mycket, mycket mer. Att ett herr-VM skulle ha spelats under de här förutsättningarna är helt uteslutet, sade Sveriges förbundskapten Magnus Nordin till TT inför mästerskapet.

ANNONS

Sverige vann premiären mot USA med 5–0 men förlorade onsdagens finalrepris mot Ryssland med 1–3. Laget avslutar gruppspelet mot Norge på torsdagen. De tre bästa lagen i A-gruppen, som Sverige tillhör, går direkt till semifinal medan fyran gör upp om den sista platsen med segraren i grupp B.

ANNONS