Kent Synnergren tillsammans med Örgrytes fana. Bild: Örgryte Brottning. 
Kent Synnergren tillsammans med Örgrytes fana. Bild: Örgryte Brottning. 

Öis-profilen Kent Synnergren har gått ur tiden

En riktig föreningsmänniska har gått ur tiden. Kent Synnergren, brottare med stort Öis-hjärta, dog på fredagen. – Han var en oerhört varm människa som satte föreningen först, säger Martin Frotjold i Öis Brottnings styrelse.

ANNONS
|

Örgryte IS har haft många stora profiler genom åren. En av de allra största och mest långvariga är brottaren Kent Synnergren. Han har varit föreningen trogen sedan pojkåren då han började brottas i Sällskapet.

Efter den aktiva karriären var han något av ett nav för mycket av det som hände i Öis, utan att ha någon officiell titel. Han var framförallt aktiv i Öis veterangrupp.

– Han värnade om Sällskapet och idrotten, ungdomar såväl som elit. Han var alltid med på begravningar och utmärkelser. Han fick saker gjorde och hjälpte till i alla sektioner, säger Martin Frotjold.


    Kent Synnergren bär den svenska fanan när VM inleds på Ullevi 1958. Bild: Örgryte Brottning.
Kent Synnergren bär den svenska fanan när VM inleds på Ullevi 1958. Bild: Örgryte Brottning.

Utanför det idrottsliga var Kent Synnergren egenföretagare och hade en gång i tiden en träskofabrik.

ANNONS

– Han var en säljare ut i fingerspetsarna. Väldigt social, säger Martin Frotjold.

Den 4 december firar Örgryte 130 år. Då skulle Kent Synnergren ha tilldelats en guldring för lång och trogen tjänst för föreningen. Innan han avled fick han beskedet om detta vilket gjorde honom mycket glad.

– Han var oerhört varm men kunde också vara ganska bestämd. Han satte föreningen först, före sig själv och individer. Föreningen var det viktiga för honom, säger Martin Frotjold.

Kent Synnergren dog 86 år gammal i hemmet i Göteborg. Han lämnar efter sig frun Vera och barnen Claes och Mikael.

ANNONS