Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
erlingmark1

Spelarstrejk kan vara närmare

En spelarstrejk i allsvenskan kan vara närmare att bli verklighet. Detta sedan förhandlingarna om nytt kollektivavtal brutit samman.

I går kom nyheten om att en spelarstrejk kan bli aktuell i allsvenskan och superettan. Detta eftersom Spelarföreningen och Svensk elitfotboll (Sef) inte kunnat enas om nytt kollektivavtal.

– Det handlar om pengarna i slutändan. Åsikterna går isär, kommenterade Spelarföreningens generalsekreterare Magnus Erlingmark till GP.

Nu kan strejken vara ett steg närmare. Detta sedan förhandlingarna om ett nytt avtal avbrutits då parterna anses stå för långt ifrån varandra.

Det är en tvist om tjänstepension och ökat skydd vid skadefrånvaro som ligger bakom att förhandlingarna avbrutits. Det är pensionsdelen som ställt till problem enligt Sef.

"Trots detta har ett avtal inte kommit till stånd då Unionen som representerar spelarna även kräver utökade avsättningar till tjänstepensionen med ytterligare 1,5 %. En sådan kostnadsökning är inget som svensk fotboll klarar att bära ekonomiskt då flera klubbar gör minusresultat i driften. Något löfte om att höja avsättningen har heller inte getts. Detta krav har därför avisats.", skriver Sef i ett pressmeddelande.

Utskicket avslutas med ett förkunnande att det nu är upp till parterna att ta upp nya kontakter eller säga upp avtalet.

Mest läst