Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB160324DS079

Spelarna hyllar fansen: Publiken bär fram oss härinne

Frölunda slog ut Djurgården i kvartsfinalsserien inför ett kokande Frölundaborg. I semifinalen är det dock tillbaka till Scandinavium som gäller.– 12 044 i Scandinavium smäller ganska högt det med, säger Joel Lundqvist med ett leende.

Det var fullsatt i Frölundaborg – så fullt att speakern flera gånger fick be publiken ta steg längre in mot kanterna så att alla skulle kunna få plats. När Frölunda kopplade greppet i den sista perioden höll taket på att lyfta.

– Det har varit ganska grym stämning här i Frölundaborg. Men jag tror att det ska bli lika bra i Scandinavium, säger Artturi Lehkonen.

Lagkapten Joel Lundqvist har varit med längre än de flesta och upplevt mängder med slutspel i både Frölundaborg och Scandinavium. För honom är det inget snack.

– Jag har funderat på det, vi har inte många förluster här i viktiga matcher. Vi brukar spela bra och publiken bär fram oss, vi ska ta med den känslan nu. Det är skönt att få en kvartsfinalsserie eller en semi här. Men Scandinavium är vår borg och 12 044 smäller ganska bra det också. Det brukar vara magisk stämning där och jag ser framemot det, säger han.

Poängkungen Ryan Lasch om skillnaderna mellan Frölundaborg och Scandinavium.

– Jag gillar båda ställena, de båda ger oss en fördel känns det som. Jag vet ju att de brukade spela här förr och det är en bra känsla att fått vara med om det, säger han.

Matchen vann Frölunda med 5-1.

Mest läst