Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Spektakulärt Hisingshotell snart klart

I mars öppnar Radisson Blu Riverside Hotel på Lindholmen. Med en spektakulär exteriör, takterrass med spa och modern restaurang ska hotellet locka unga gäster.

Inom kort ska man börja inreda det nya hotellet Radisson Blu Riverside som byggts på det gamla varvsområdet Lindholmen Science Park. Hotellet som byggts av Skanska Sverige, har 265 rum och är 13 200 kvadratmeter stort och kommer att märkas.

- Hotellbyggnaden är väldigt fräckt belägen vid hamnbassängen och huset hänger ut ett tiotal meter över vattnet. Göteborgsvarvet kommer att gå under själva spetsen på huset. Löparna kommer att springa under huset där det går en allmän gång- och cykelbana under huset. Det är lite spektakulärt, säger Lars Gustavsson, projektchef på Skanska Sverige.

Hotellet som kommer att invigas den 18 mars nästa år har en aluminium- och glasfasad, som sveper runt huset och ska spegla ljuset.

- Högst upp på plan elva blir det liten spa-avdelning, med en stor takterrass. Där har man en fin vy över älvstranden, säger han.

Det byggs mycket hotell i Göteborg för närvarande och det talas om överkapacitet.

Varför valde man att bygga hotell på Lindholmen?

- Det fanns med redan på detaljplanen. Och det har hänt väldigt mycket på Lindholmen. Ericsson, Semcon och Chalmers har etablerat sig där, så det finns ett behov av hotell i området. Norra älvstranden har drivit på utvecklingen och Skanska har köpt och exploaterat marken, och hittat en hyresgäst som ska flytta in.

Kostnaden för hotellbygget är inte offentligt. Men ett 25-årigt hyresavtal har tecknats med Winn Hotel Group och projektet är en stor investering från Skanska Sverige.

Hotellet kommer också att ha en mindre konferensanläggning, och en restaurang som också ska vara öppen helger och kvällar.

- Den ska sticka ut och ha en häftig inredning som ska locka folk även från andra sidan älven. Och så är det ett område där det finns rätt så mycket unga människor och besökare från andra länder, säger Lars Gustavsson.

Mest läst