Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Speciell natt när presidenten valdes

Extra, extra! Natten när Obama omvaldes gjorde vi extraupplagor som gick i tryck så sent som en kvart över två. Allt för att få med så sena uppgifter som möjligt.

Tre frågor till Kari Hokkanen

GP:s nattchef

Hur jobbade ni?

– Förutom de tre vanliga upplagorna körde vi en fjärde- och en femteupplaga som gick ut till 50 000 prenumeranter. Vi bytte bilder, rubriker och Britt-Marie Mattsson uppdaterade sin text. Men för att hinna få ut tidningen i tid till prenumeranterna kunde vi inte vänta in slutresultatet. Där tog de digitala kanalerna över.

Hur ofta är det aktuellt med sena extraupplagor?

– Vart fjärde år när det är svenskt riksdagsval och vid speciella nyhetshändelser som när George W Bush 2003 höll ett tal inför kriget mot Irak.

När stoppades pressarna senast?

– Vid Backabranden1998. Jag var inte i tjänst men nattredaktionen tog beslutet tillsammans med tryckeriet och höll pressarna fram till klocka två på natten.

Tv-koderna tillbaka

Vi har fått flera reaktioner på att tv-koderna, eller showview-numren som tidigare fanns i GP:s TV-tablåer är borttagna. Vi siktar på att de ska komma tillbaka men vi vågar inte lova exakt när. Vi köper in tv-koderna utifrån och hoppas kunna lösa frågan så fort det går.

Till sist

Förra veckans läsarspalt handlade om journalistik som är värd att ta betalt för, alldeles oavsett om den publiceras i en papperstidning eller i digitala kanaler. Jag har fått en del synpunkter och övervägande är positiva. Så här skriver en kvinnlig läsare: "Jag tycker att man ska se mediehusets produkter ungefär som vilken butik som helst. Vi kan väl betala för det vi klickar på att läsa. Jag tycker det är värt att betala för ledare likväl som fördjupade reportage."

Ett annat läsarmejl handlar om att kunna välja att ta del av enstaka artiklar: "Jag betalar aldrig för hela nät-GP men kan tänka mig att betala för de artiklar jag vill läsa. Alltför mycket material tilltalar mig inte eller jag anser mig inte vilja lägga tid på det."

Inom kort hoppas vi kunna erbjuda dygnsbetalning på GP+ samt också göra hanteringen enklare vid köp.

Bild - 3
Ninni Jonzon, biträdande redaktionschef.
Bild - 1
Bild - 2
Bild - 3

GP trycks i tre olika upplagor, den första har deadline 22.30, den andra 23.25 och den tredje 00.15. Det betyder att alla sidor måste vara klara och lämnade till tryckeriet. Ju närmare Göteborg desto senare upplaga.

Mest läst