Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

Sommar i P1 4/7: Morton Narrowe

Från Philadelphia till Stockholm med tron som genomgående tema i ett pedagogiskt och varmt sommarprat.

Rabbin Morton Narrowe är född i Philadelphia men bor i Stockholm. Hans sommarprat handlar om resan där emellan. Något som bland annat innehåller en kulturkrock inte bara med Sverige utan även med de europeiska judarna som inte visar sig vara lika glada som de amerikanska eftersom de genomlevt Förintelsen.

Det märks att Morton Narrowe har mycket erfarenhet av att prata inför folk. Han är lugn och pedagogisk med en charmant värme och självinsikt gällande sin egen tro.

Stundtals blir det kanske lite esoteriskt för den som inte är troende eller judiska själv, men Morton Narrowe håller en oavsett intresserad. Även när berättartråden tycks spreta grundas den alltid i tron som återkommande tema för programmet.

Jag skulle även vilja ge en särskild eloge för musikvalet som Morton Narrowe använder för att förstärka sina berättelser. Att lägga en god portion tid på Leonard Cohens Halleluja och vad den säger om tro visar sig vara en god idé.

Samtidigt är allt Morton Narrowe säger verkligen inte okritiskt, han ägnar också tid åt att prata om sitt yrkes hårda krav och hur detta ofta har gått ut över familjen. Det är ärligt och rakt utan att tigga om känslor.

Morton Narrowes breda amerikanska brytning får väl också ses som en fin bonus sändningsdagen till ära.

Mest läst