Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Sommar i P1 30/7: Caroline Winberg

På amerikansk stockholmska tar Caroline Winberg oss till modemetropolerna. Det faller platt, trots potentiellt gripande historier.

Programledaren och supermodellen Caroline Winberg, 29, gör sitt bästa för att beröra. Med enformig ton redogör hon för livsomvälvande händelser men utan djupare analys.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

En 16 år gammal Caroline Winberg startar sin modellkarriär i Paris. Hon förstår tidigt att ingenting blir bättre av att klaga. Om någon bränner dig i hårfästet eller om en designer sticker dig med en nål när du provar kläder är det inte mycket att göra något åt, lär hon sig. Sommarprogrammet känns emellanåt pinsamt banalt.

Vi hänger med till 20-årsfesten och vodkan, karaokemaskinen och "de roliga människorna". Modellen vill sjunga Sweet child o mine, som hon ju alltid gör. Hon är inte särskilt musikalisk, medger hon och på något sätt förvånar det inte. Överlag saknar programmet känsla rakt igenom. Detta trots historier som rör otrohet, en abort och välgörenhetsjobb som i en annan form skulle drabba en som lyssnare. Hon berättar om de fattiga barnens reaktioner på hennes lösögonfransar och det faller platt.

På slutet tar det sig. Caroline Winberg berättar om låtsaspappan Tomas som hon till en början ogillade men som hon nu, 23 år senare, tillägnar programmet. Hon snyftar högljutt och kanske medvetet demonstrativt, men trots det känns de sista tio minuterarna mest på riktigt av alla.

Sista mening: Jag vet inte vad det skulle ha blivit av mig i livet utan er.

Musik: Hiphop i form av Jay-Z, Kanye West och Eminem men även svensk, lugn pop i form av Håkan Hellströms Nu kan du få mig så lätt och José Gonzalez version av Heartbeats. Avslutar med Beach boys God only knows, tillägnad sin låtsaspappa.

Dagens värd: Henrik Stenson, golfproffs.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.