Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Sommar i P1 12/8: Björn "Nalle" Wahlroos

  Björn Wahlroos bjuder på ett fullmatat sommarprat med fokus på ekonomi. Även om han försöker lätta upp är programmet en aning tunglyssnat.

  Björn "Nalle" Wahlroos är en av Skandinaviens mäktigaste företagsledare. Han är styrelseordförande för Nordea och för finska Sampo som äger försäkringsbolaget If och skogsjätten UPM. Han studerade vid Svenska Handelshögskolan i Helsingfors och doktorerade i nationalekonomi 1979.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  I sitt sommarprat delar Wahlroos med sig av sina funderingar kring kapitalism och jämlikhet, globalisering och teknologisk revolution.

  Wahlroos bygger till stor del sitt sommarprat kring den franske ekonomen Thomas Pikettys bok Kapitalet i 21:a århundradet. Han prövar bland annat Pikettys teori om att den ekonomiska utvecklingen kommer att föra oss tillbaka till 1800-talet.

  Björn Wahlroos program är fullmatat med information och jag blir, i ärlighetens namn, lite yr. Han lättar upp ibland med korta minnen och exempel som gör det annars väl tunga programmet mer lättförståeligt.

  Musikpauserna är väldigt välkomna och visar en mer personlig sida av Wahlroos. Han verkar ha ett gediget musikintresse och ger en liten förklaring eller anekdot till varje låt. Jag hade gärna hört mer om den sidan av honom.

  Sista meningen

  Det är någonting jag hoppats våra europeiska politiker kunde tänka på.

  Musik

  En bra och personlig blandning som går från Beatles via Janis Joplin och Jimi Hendrix, till David Bowie.

  Onsdagens sommarvärd

  Gunhild Carling, musiker och sångerska

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.