Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Solskjaer matchar bästa laget mot Blåvitt

På 90-talet avgjorde han Champions League-finaler för Manchester United. Inför mötet med IFK Göteborg funderar Moldetränaren Ole Gunnar Solskjaer på hur nordiska klubbar skall kunna konkurrera i Europa. – Vi måste vara skickliga på allt som är gratis.

Dubai International Cup består av sex nordiska klubbar: AIK, IFK Göteborg och Malmö FF från Sverige, Midtjylland och FC Köpenhamn från Danmark och Molde från Norge.

– Jag tror nog att FCK kan vara det bästa laget. Det är den största klubben i Skandinavien. Jag imponeras över deras fysik och struktur, säger Ole Gunnar Solskjaer.

Både Midtjylland (Manchester United) och Molde (Sevilla) är kvar i Europa League, som nu är framme vid sextondelsfinal. Det påverkar Moldes förberedelser i Dubai.

– Att spela borta mot Sevilla jämfört med att möta ett norskt lag i Tippeligan är fullständigt annorlunda.

Häromdagen fick AIK agera ”Sevilla”, nu är det Blåvitts tur.

– Vi måste öva lite på att ligga lågt och inte pressa så högt. Om Ever Benega, Konopljanka, Krohn-Deli och Gameiro får utrymme att löpa i ytor bakom blir det tufft för oss.

Mot IFK Göteborg ställer Molde upp med bästa möjliga lag.

– Ja, vi skall försöka spela de flesta av dem som skall vara med mot Sevilla i 75, 80 och 90 minuter.

Om man skall säga något generellt om de nordiska lagens möjligheter i den europeiska toppfotbollen?

– Det är väldigt tufft, kopplat till de ekonomiska möjligheter vi har. Vi måste vara skickliga på spelarutveckling, väldigt duktiga på struktur, taktik och fysik. Allt det som är gratis.

– Sedan måste vi alltid sälja de bästa spelarna till europeiska toppklubbar. Så är det. Då har vi lite mindre kvalitet, men kanske lite bättre insats, moral och arbetsvilja.

Hur ligger ni i fas?

– Molde har tagit många fina steg och är en klubb som utvecklar spelarna. Vi har sålt Martin Linnes till Galatasaray till exempel. Vi är stolta när en av våra spelare spelar för en så stor klubb i Europa.

Inhemskt i Norge, hur ser konkurrensen ut?

– Molde har varit det bästa laget mellan 2011 och 2014, nu är Rosenborg tillbaka och vann serie och cup 2015. Rosenborg är den största klubben i Norge. Vår utmaning är att komma före dem.

Mest läst