Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Sol och vårman överklagar

Den ökände sol och våraren, som nyligen dömdes till fem års fängelse för 16 grova bedrägerier, överklagar sin dom. Han hoppas att hovrätten ska göra en mildare bedömning är Varbergs tingsrätt.
Åklagaren yrkade på fyra års fängelse för den 51-årige mannen, som lurat ett stort antal kvinnor och ett par män på totalt 1,7 miljoner kronor.
Tingsrätten i Varberg tyckte dock att brotten hade ett högre straffvärde och dömde honom till ytterligare ett år, något som är ganska ovanligt. Rätten ansåg att han utnyttjat sina medmänniskor hänsynslöst sätt och dessutom satt brottsligheten i system.

Mannen och hans advokat har nu lämnat in en överklagan till tingsrätten, för att få saken prövad i högre rätt. I överklagandet anför de att sex av bedrägerierna inte bör klassas som grova och att tre bör ogillas helt. De vill att skadestånden ska skrivas ner och att straffet ska sänkas väsentligt.

Mannen dömdes för totalt 16 fall av grovt bedrägeri och två bedrägeriförsök. Offren lurades på sina besparingar och några skuldsatte sig för att ge mannen pengar. En kvinna, som var störtkär, sålde till och med sin kungspudel. Mannen lurade pengar av offren med olika förklaringar. Bland annat påstod han att han skulle investera deras pengar i ett norskt casino, där de skulle ge god avkastning. Han inledde relationer med flera av kvinnorna och förespeglade några av dem en gemensam framtid. De flesta av sina offer träffande han på kontaktsidor på internet. Han utgav sig för att vara betydligt yngre, juridiskt skolad och gav sken av att vara välbeställd.

Mannen är tidigare dömd till långa fängelsestraff i Norge för liknande brottslighet.
Mest läst