Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Snart 6 500 vill rädda Storan

Facebookgruppen som vill rädda Grill del Mundo och Storan har blivit en framgångssaga.

Det började som en liten opinionsyttring från en irriterad Tony Lundén-Gallipoli 30 mars. Han hade hört om stängningshotet mot Storan och ville protestera.

Sedan dess har Facebook-gruppen "Vi som vill behålla Grill del Mundo och Storan i Göteborg!" bara vuxit och vuxit. Vid lunchtid på måndagen hade den 6 487 medlemmar.

- Jag startade gruppen för att jag tycker det vore sorgligt om både Storan och restaurangen verkligen ska tvingas stänga på grund av en hyrestvist. Men jag hade inte räknat med att det skulle bli så här stort. Nu känner jag att jag måste göra något av det också, säger Tony Lundén-Gallipoli.

Bakgrunden till stängningshotet mot Stora Teatern är en tvist om hyresavtalet mellan kommunala Higab och Svenska Musikers och Artisters Intresseorganisation, SAMI. Tvisten har hänskjutits till Göteborgs tingsrätt.

SAMI vill ha en förhandlingslösning för att komma ur det långa och dyra kontraktet som de hävdar tecknades av förre vd:n utan organisationens vetskap. I mars varslades 60 personer och det talades om att stänga Storan före sommaren.

Senaste turen var att kommunala fastighetsbolaget Higab i förra veckan sade upp hyreskontraktet med SAMI.

Fast Tony Lundén-Gallipoli har inte full koll på alla turer. Men han gör sitt bästa.

För ett par veckor sedan, när nära 3 000 personer hade anslutit sig, greps han av allvaret och skrev till kommunstyrelsens ordförande Anneli Hulthén (s). Sedan dess har han varit i kontakt med både Higab och SAMI. På måndag har han ett möte bokat med kommunalrådet Mats Arnsmar (s).

- Jag vill bara inte att Storan ska stå tom. Och jag vill ha kvar restaurangen, den är trevligast i stan. Finns inte den längre tar buslivet snart över området igen. Så jag får väl göra vad jag kan, säger Tony Lundén-Gallipoli.

Fortsättning lär följa.

- Nu har SAMI två veckor på sig att agera. Vi vill få fungerande verksamhet i Stora teatern och det tror jag är en angelägenhet för alla göteborgare, säger Higabgruppens vd Göran Sylvesten.

Mest läst