Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Bild - 1

Snabba cash – livet deluxe

En klenare och betydligt rörigare film jämfört med Snabba cash II.

GANGSTERDRAMA

GANGSTERDRAMA

Snabba cash – livet deluxe

Regi: Jens Jonsson, Sverige, 2013 (127 min)

BERGAKUNGEN, BIOPALATSET

Jämfört med Snabba cash II (fyra fyrar från mig) är Livet deluxe en klenare och betydligt rörigare film, med sidospår som försvinner i tomma intet.

Regissören Jens Jonsson, känd för den udda komedin Pingpongkingen, är inte särskilt intresserad av traditionell action.

Malin Buska och Madeleine Martin brottas med schablonartade och illa skrivna rollfigurer. Kvinnoporträtt har aldrig varit författaren Jens Lapidus starka sida.

Joel Kinnaman, som varit esset i Snabba cash-leken på bio, medverkar i max en kvart. Beroende på att Kinnaman, som satsar på en Hollywoodkarriär, inte hade mer tid över.

Bäst fungerar filmbitarna som rör chilenaren Jorge, intensivt och skickligt spelad (som vanligt) av Matias Varela. Jorge planerar en djärv kupp, för att därefter dra sig tillbaka. Att gubben som beställt värdetransportrånet är helskum borde Jorge kanske ha ägnat en tanke.

I skildringen av den serbiske maffiabossen Radovan (Dejan Cukic) och hans dotter Natalie (Buska) försöker Jonsson med en gangstersaga i Gudfadernstil. Det fungerar hyfsat då och då.

Naturligtvis kommer den här filmen att dra folk eftersom alla Snabba cash-fans vill veta hur trilogin slutar. Manuset skiljer sig en del från romanförlagan. Jag tror att de flesta kommer att bli besvikna på filmen.

Mest läst