Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Snöpligt avbrott i trädavverkning

Tre träd. Fler hann inte fällas innan avverkningen i Vasagatans allé avbröts. Kommunen hade glömt söka bygglov.

- Det här är inte alls bra. Jag fick beskedet per telefon när jag stod där ute och då stoppade jag jobbet direkt, säger Eva Maria Hellqvist, trädintendent på Park- och naturförvaltningen

Det var en tjänsteman på Stadsbyggnadskontoret som ringde och berättade att det, enligt detaljplanen, krävs bygglov för att ta ner träd sträckan Haga Kyrkogata och Aschebergsgatan. Då hade Park- och naturförvaltningen planerat för avverkningen i flera månader, delar av Allén hade spärrats av, avverkningsmaskiner körts fram och trädfällare hyrts in.

- Det är lite surt när man är igång och alla maskiner är där, alla avspärrningar är färdiga, det var hyfsat bra väder och allting, säger Eva Maria Hellqvist.

Tre träd hann man fälla denna den första dagen.

- Stadsbyggnadskontoret har varit med oss i hela förarbetet inför detta, och då har inte detta framkommit. Självklart är det så att, kräver vi att alla andra söker bygglov, då måste vi ju också göra det.

På torsdag ska Park- och naturförvaltningen möta Stadsbyggnadskontoret för att diskutera bland annat avverkningsfrågan, men det finns en förhoppning om att arbetet ska kunna fortsätta redan på onsdag.

Men helt säkert är det inte. Den firma som anlitas för avverkningen är eftertraktad och med fullmatat schema, enligt Eva Maria Hellqvist.

Och det blev tre dyra trädfällningar under måndagen

- Det är inte bra alls. De har så mycket förfrågningar och jobb, så de har säkert en massa annat att göra. Det är inte bra i timingen för det är så mycket jobb som de ska göra åt oss, så det hade naturligtvis varit bra om de hade kunnat fortsätta med det inplanerade - så klart.

Mest läst