Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
wiklund

Snöplig förlust för Pixbo i första kvarten

Precis som de andra topplagen i SSL förvaltade inte Pixbo fördelen av att få välja motstånd. Serievinnaren föll rättvist i första kvartsfinalen. – Det känns snöpligt, säger Tim Wiklund.

Lisebergshallens första slutspelsperiod 2016 var ovanligt chansfattig. Lagen lyckades inte ens avfyra tvåsiffrigt antal skott – tillsammans. Och av de få skotten var det inget som gick i mål. Större underhållning bjöds det då på utanför sargen. Där dansade Pixbos maskoträv mycket och gärna.

Och räven fick mer att dansa åt i den andra perioden. Men det var snarare sorgedans än glädjeskutt som maskoten bjöd på.

I powerplay tog nämligen Linköping ledningen efter 5.38 genom Matej Jendrisak. Det målet betydde att kvartsfinalserie tre följde trenden. I alla kvartsfinalerna förlorade de som slutade högst i SSL. Dessutom spelade alla topplagen på hemmaplan vilket också Pixbo gjorde. Och det såg länge ut att gå likadant i Lisebergshallen. 

Då klev Alessandro Agus fram som trendbrytare. Efter 11 minuter i andra halvlek slog han in sin egen ribbretur och satte fart på både sitt egna lag och en nu mer glatt dansande räv.

Martin Ojaniemi red vidare på den rödvita vågen fem minuter senare. Hans låga, visslande skott letade sig in vid bortre stolpen och gav Pixbo lite andrum.

Men precis som Oskar Henriksson tappade luften och letade luftvägar i den första perioden tappade också hans lag andan direkt efter sitt ledningsmål. Anledningen var Linköpings blixtsnabba vändning. På mindre än fem sekunder gjorde gästerna två mål, det sista genom Martin Karlsson som bara sprang rakt fram direkt på tekning. Kvartsfinaltrenden spökade igen för Pixbo.

– Vi har kommandot halva matchen men släpper några onödiga och tvivelaktiga mål. Jag har svårt att se att de ska kunna lyckas med sitt spel över flera matcher, säger Tim Wiklund.

Linus Henriksson visade sedan att också hemmalaget kunde göra mål direkt efter tekning – mycket tack vare Martin Östholms formidabla förarbete. Och när Jon Hedlund stoppade Matej Jendrisek från att göra hattrick på straff med tio minuter kvar var plötsligt självförtroende tillbaka i Pixbo.

Det försvann lika snabbt som det kom. I en omdiskuterad situation stötte Gustaf Fritzell fram Linköping till förarsätet i kvartsfinalserien med sitt 3–5. Pixbo spurtade sedan som en riktig sprinter med två mål sista minuterna. Men hela vägen kom de inte. Fördelen av att få välja motstånd verkar inte vara så stor trots allt.

– Jag tror inte det beror på något speciellt. Det är åtta jäkligt bra lag i slutspel och alla kan slå alla. Det kommer bli en matchserie till sju matcher, säger Tim Wiklund.

Matchen slutade 5-6.

Mest läst