Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

Sms-biljett gäller på fler orter

I dag blir det möjligt att betala med sms-biljett på bussar och tåg i hela Göteborgsområdet och i alla tätorter i Västra Götaland.

- Sms-biljetterna har blivit väldigt populära och används redan vid en halv miljon resor varje månad, säger Ville Mark, marknadschef på Västtrafik.

I Göteborg har det funnits möjlighet att betala buss- och spårvagnsresor med mobiltelefonen i tre år, sedan slutet av 2006.

Därefter har det blivit möjligt i Mölndal, Partille Tvåstad och Borås.

Nu utvidgas systemet till Uddevalla, Skövde, Strömstad, Åmål, Sotenäs, Lysekil, Tanum, Munkedal, Ljungskile, Stenungsund, Kungälv, Alingsås, Kungsbacka, Mark, Ulricehamn, Falköping, Skara, Lidköping och Mariestad, det vill säga samtliga orter i Västra Götaland med tätortstrafik.

Dessutom är det nu möjligt att resa över kommungränserna i hela Göteborgsområdet, i de zoner där Göteborg+ och Göteborg ++ gäller, med sms-biljetter.

De ökade möjligheterna att betala resorna med mobiltelefon är ett resultat av stoppet för kontanthantering på alla bussar som körs för Västtrafik från 1 december. Kontantstopp infördes redan förra året i Göteborg, Mölndal och Partille.

- Åker man inte med områdesladdning, kontoladdning eller förköpt enkelbiljett får man nu möjlighet att betala resan med mobiltelefon, säger Mark.

Det är billigare att åka med sms-biljett än med enkelbiljett hos Västtrafik. Skillnaden har ökat sedan mobiltelefonoperatörerna sänkte kostnaden för biljetthanteringen.

- Men för den som åker någorlunda ofta blir det betydligt dyrare än att resa med områdesladdning, påpekar Mark.

Priset på områdesladdningarna höjs i snitt med två procent 3 januari men priset på sms-biljetterna kommer att ligga kvar på nuvarande nivå.

Mest läst